Sportzuil - Nigel de Jong

Verteller: Nigel de Jong
Auteur: Dennis Moors

Een sportheld uit Geuzenveld-Slotermeer: Nigel de Jong

Nigel de Jong I  <p>wie, wat, wanneer, waar Nigel de Jong bedankt het publiek in de Arena. Foto: website van <a href="http://www.ajax.nl">Ajax</a></p>

Nigel de Jong I

wie, wat, wanneer, waar Nigel de Jong bedankt het publiek in de Arena. Foto: website van Ajax

Naam: Nigel de Jong
Geboren: 30 november 1984
Woonachtig in Geuzenveld-Slotermeer sinds 1986
Grootste sportieve prestatie: behalen van het landskampioensschap met Ajax
Ambitie: WK winnen met Oranje

Nigel is geboren in de Kinkerbuurt, maar verhuisde al snel naar Geuzenveld-Slotermeer, waar hij is opgegroeid in buurt 9. Zijn basis voor de voetbalcarrière is gelegd bij Neerlandia op sportpark Ookmeer, waar hij op 6-jarige leeftijd is begonnen. Enkele jaren later ging hij al spelen bij Ajax, waar hij sinds 2001 bij de A-slectie speelt.
Het bevalt Nigel uitstekend in het stadsdeel. Onlangs heeft hij nog een woning gekocht, dus voorlopig blijft Nigel hier nog wel even. “Mijn vrienden wonen er, en ik ken alle hoeken en gaten van het stadsdeel”.
Wat hij na het voetballen gaat doen is nu nog een raadsel. “Daar wil ik nog helemaal niet over nadenken. Ik ga nu voor het voetballen!”.

Nigel de Jong II wie, wat, wanneer, waar Nigel in een demonstartiewedstrijdje met jongeren.

fawaka