Wistjedatje (4)

Auteur: JHvZ iso 22111950 Jan van Zijp

In de evolutie van de brievenbussen vinden ook geen alledaagse dingen plaats. De vraag is in welke ‘straat’ is dit plaatje geschoten? Bent u een perfectionist, noem dan ook het huisnummer.

De oude brievenbussen voldeden niet meer, maar de mooie oude deur is gelukkig nog intact wie, wat, wanneer, waar Foto: Jan Wiebenga, maart 2010 Foto: Jan Wiebenga, maart 2010 Door: Jan van Zijp

Beste bezoeker
Dit is een nieuwe opgave in de rubriek ‘wistjedatjes’ van het Geheugen van West. Het is de bedoeling dat u de plaats raadt waar de foto genomen is en - liefst nog - dat u er ook iets over kunt vertellen.

De objecten bevinden zich altijd in Nieuw- of Oud-West. En u krijgt één aanwijzing. Een week later volgt dan de oplossing en een nieuw 'wistjedatje'.

Als u weet waar deze prachtige oude deur toegang geeft tot wonen in West, dan weet u meer dan de gemiddelde Amsterdammer.
Aanwijzing: Een lange straat.

Stuur uw reactie naar de redactie! (Dus niet verklappen in een reactie onder deze puzzel.)

De oplossing van Wistjedatje 3:
Dit schreef Marjolein van Trigt, buurtjournalist van www.buurtleven.nl , als eerste inzendster van de oplossing op 14 april:
Het beeld was te zien vanaf de Postjesweg en was gespoten op een huis aan de Jan Tooropstraat of de Jan Mankestraat. Ik vond het supermooi gemaakt, maar wel doodeng voor de kinderen die erlangs moesten lopen op weg naar school. Echt een schilderij om nachtmerries van te krijgen ...

Bekijk meer afbeeldingen

De kleurrijke muurschildering op de hoek van de Postjesweg en de Jan Mankestraat,  naast het werk van een grote meester: Jan Toorop wie, wat, wanneer, waar Foto: Jan van Zijp, 6 januari 2008

De kleurrijke muurschildering op de hoek van de Postjesweg en de Jan Mankestraat, naast het werk van een grote meester: Jan Toorop wie, wat, wanneer, waar Foto: Jan van Zijp, 6 januari 2008 Door: Jan van Zijp

bert

of de zwijgerlaan of de jan v galenstraat. Ik zou het moeten weten, want ik heb indertijd dagelijks het Parool in die veel te kleine bussen gepropt.

bert

bestevaer

als de vorige reaktie warm is schat ik in dat het ook de bestevaerstraat aan het begin, dus tussen mh trompstraat en van galen straat zou kunnen zijn.

Piet Veenboer

WISTJEDATJE 4

Redactie, na jullie opmerking geef ik een andere straat op. M.i. is het dan de Chassestraat aan de even kant tussen de Chassekerk en de kruising met de Adm.de Ruyterweg. Ben benieuwd!!!

Piet Veenboer

WISTJEDATJE 4

Geboren in oud-West(nl Columbusplein) weet ik , dat vele portieken in de Chassebuurt voorzien zijn van mooie betegelde hoeken en gaatjes, dus ik ga raden! Ik dacht aan de Admiraal de Ruyterweg tussen de Wiegbrug en de afslag naar rechts richting Sloterdijk, zowel aan de even en onevenzijde. Ik ben benieuwd.

Beste Piet,

De redactie