Over Steffa Wine en Slotermeer

Reacties zijn soms verhalen op zich. En altijd interessant om te lezen. Hier een paar voorbeelden.

Op 22 september 2009 reageerde Gabriëlle Verhoeven op de oproep over de balletschool van Steffa Wine:

Wat geweldig! Ik kreeg deze link van een vriendin doorgemaild, ook zij heeft op deze Balletschool les gekregen. Net als ik.
Ik weet niet goed meer in welk jaar, eind zestig begin zeventig van de vorige eeuw, maar het exacte jaar weet mijn vriendin misschien nog wel.
Ook ik ben geboren en getogen in Amsterdam Slotermeer. Tot 1983 in de Burgemeester Fockstraat gewoond tegenover het Basketbalpleintje.
En ja, inderdaad, toen ik nog naar de kleuterschool ging liepen we al langs de balletschool van Steffa Wine. Die zwarte ballerina poppen in het raam staan mij, na de beschrijving van Erik, ook weer helder voor ogen.
Ikzelf was niet echt een overtuigd ballerinaatje, maar toch vond ik de muziek en de lichaamsbeweging, dat sierlijke, heel aantrekkelijk, maar naarmate de tijd verstreek bleek toch dat ik het niet in mij had.
Toch heb ik het samen met dat bewuste groepje waarmee we les kregen, kunnen schoppen tot een balletvoorstelling in de Marcantihallen aan de J. v. Galenstraat in Amsterdam.
We kregen soms les van Steffa Wine, maar toch meer les van een jongere juf ...

Deze reactie is nog veel langer, dus klik hier en lees de hele reactie (en andere reacties) onder het verhaal.

Een andere reactie op 22 juni 2010 op het verhaal 'Oproep balletschool van Steffa Wine'.

Steffa forever

Hoi allemaal, wie kent mij nog ? Mirjam van Deijl, in de klas gezeten met Fred Berlips, annemiek verburg, enz, jaren '60. later naar nel roos gegaan. uitvoeringen in marcanti, coppelia, de camping/zonnefee/nachtkoningin, wat rook het toch lekker naar leren balletschoentjes, wat een kleine wc ! en al die fietsen op elkaar gestapeld in dat hofje. zo veel goeie herinneringen daaraan. Maia, volgens mij kennen we elkaar. Jij ging toch ook naar Nel roos ??
Ik heb Staffa Wines dochter Raya nog wel eens ontmoet. Die jongere juf heette volgens mij Tonny.

Wie heeft er nog foto's van de jaarlijkse uitvoeringen? 1965, '66 ' 67 enz? Groetjes aan alle voormalige ballerina's! Mirjam

En er zijn nog veel meer reacties op dit verhaal, dus klik hier en lees al die reacties die soms een verhaal op zich zijn.

Reactie op het verhaal Reina Prinsen Geerligsstraat 15 hs.

Gezellig Slotermeer

Hoi Evie,

Daar bgint iedereen mee dus ik ook maar, hoewel ik echt niet weet wie je bent. Mijn naam is Michel Hogenes.
Ik lees hier allemaal verhalen die mij erg aanspreken.
Ikzelf woonde in de Wiardi Beckmanstraat achter de Fockstraat. Dus de beschreven buurt ken ik erg goed.
Ik zocht eigenlijk reacties van bijvoorbeeld oud leerlingen van de Henricus en Ludwinaschool.
Heb ik nog niet gevonden, maar ik vond dit hartstikke leuk om te lezen.
Groeten.

Hans Olykan

Steffa Wine

Tussen 1958 en 1966 liep ik dagelijks langs de dansschool van Steffa Wine, op weg naar de Sint Henricus basisschool en destijds bijhorende Catharina kleuterschool. Ik probeerde wel door de gordijnen naar binnen te kijken.

Buurmeisje Antoinette Stranger heeft bij Steffa Wine vele jaren les genomen en is daarna met diverse act's internationaal variété artieste geworden. Zij was vervolgens de eerste assistente van Hans Klok. Daarna nam zij deel aan het ballet van de helaas geliquideerde Hoofdstad Operette.

Thelma

Memories

Ik breng Steffa Wine nog wel eens een bloemetje op haar Graf . Ze was onze moeder van het ballet school . Thelma Matray