Wistjedatje (5)

De draak in Nieuw-West

Wistjedatje 5 wie, wat, wanneer, waar Foto: Annick van Ommeren-Marquer Foto: Annick van Ommeren-Marquer Door: Jan van Zijp

Beste bezoeker
Dit is een nieuwe opgave in de rubriek ‘wistjedatjes’ van het Geheugen van West. Het is de bedoeling dat u de plaats raadt waar de foto genomen is en - liefst nog - dat u er ook iets over kunt vertellen.

De objecten bevinden zich altijd in Nieuw- of Oud-West. En u krijgt één aanwijzing. Een week later volgt dan de oplossing en een nieuw 'wistjedatje'.

Met het onderwerp van deze nieuwe opgave is de komende hete zomer nog beter door te komen. Aanwijzing: de kleintjes spetteren in mijn gezicht.

Stuur uw reactie naar de redactie! (Dus niet verklappen in een reactie onder deze puzzel.)

Het vorige Wistjedatje is bijna of half geraden.
Leuk was het om te zien dat de reacties steeds dichterbij de juiste locatie kwamen.

De oplossing is: De brievenbussen bevinden zich in een portiek van de Jan van Galenstraat. Het juiste huisnummer is 117.

Lees hier de reacties onder de vorige opgave.

De oude brievenbussen voldeden niet meer, maar de mooie oude deur is gelukkig nog intact wie, wat, wanneer, waar Foto: Jan Wiebenga, maart 2010 Foto: Jan Wiebenga, maart 2010 Door: Jan van Zijp

Redactie

Kinderbadje

Beste Piet,

Je bent warm, maar niet wat betreft de locatie.
De buurt is nieuwer.

Piet Veenboer

Wistjedatje 5

Ik heb vaag een idee, dat deze "draak" een onderdeel vormt van de bodem van een kinderbadje.
Bij mijn weten ken ik 2 kinderbadjes nl op het Bellamyplein en bij de Boomkerk aan het eind van de Adm.de Ruyterweg. De juiste straatnaam weet ik niet!