Wistjedatje (6)

Een moeilijke opgave deze keer; alleen te voet te bereiken.

Wistjedatje 6 wie, wat, wanneer, waar Foto: Jan van Zijp De Spaarndammerdijk bij het Geuzenbos

Wistjedatje 6 wie, wat, wanneer, waar Foto: Jan van Zijp De Spaarndammerdijk bij het Geuzenbos Door: Jan van Zijp

Beste bezoeker
Dit is een nieuwe opgave in de rubriek ‘wistjedatjes’ van het Geheugen van West. Het is de bedoeling dat u de plaats raadt waar de foto genomen is en - liefst nog - dat u er ook iets over kunt vertellen.

De objecten bevinden zich altijd in Nieuw- of Oud-West. En u krijgt één aanwijzing. Een week later volgt dan de oplossing en een nieuw 'wistjedatje'.

Het onderwerp van deze nieuwe opgave ligt langs de rand van de stad en heeft - in de volksmond - de naam van een dier.
Aanwijzing: ook Rembrandt was in de ban van deze plek.

Stuur uw reactie naar de redactie! (Dus niet verklappen in een reactie onder deze puzzel.)

De oplossing van Wistjedatje 5: De draak ligt op de bodem van het kinderbadje in het vorig jaar gerenoveerde Gerbrandypark in Slotermeer.

Lees hier de reactie van Piet Veenboer.

Wistjedatje 5 wie, wat, wanneer, waar Foto: Annick van Ommeren-Marquer Foto: Annick van Ommeren-Marquer Door: Jan van Zijp

Het badje bij de opening, de draak is nog net zichtbaar Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 1 juli 2009

Piet Veenboer

wistjedatje 6

Ik meen me herinneren, dat dat stukje dijk zich ook dicht bij de Spaarnwouderdijk bevond. Ik ben meerdere malen op eerdergenoemd adres geweest. In de jaren '60 woonde daar de fam.van Straalen(vriendin van mijn jongere zus). Die familie woonde daar eigenlijk levensgevaarlijk, want het treinverkeer tussen Sloterdijk en Haarlem liep vlak langs hun huis. Volgens mij hadden ze ook een waarschuwing boven de voordeur hangen met de tekst:"Denkt u wel aan de treinen?"

Jan Luiten

Spaarndammerdijk (2)

Dat had ik nooit gevonden. Ik heb in het verleden het hele trace van de Spaarndammerdijk op diverse kaartmateriaal al eens nagelopen. Ik dacht dat het stuk tussen Halfweg en sportterrein Spieringhorn niet meer terug te vinden was, maar er dus toch nog een stukje. Leuk!
Als ik in de buurt ben, ga ik eens kijken.

Groeten,
Jan Luiten

Jan Luiten

Spaarndammerdijk

Welk stukje van de Spaarndammerdijk is het?

Redactie: het is het stuk dijk tussen het gemaal en Halfweg. Ga vanaf Abberdaan rechtsaf Vaalmuiden op tot het eind; rechtsaf smallere weg op richting gemaal; naast het gemaal de brug over en na 50 meter stopt de weg; naast het gemaal staat een huis; over het hek naast het huis klimmen (= de Spaarndammerdijk) na 200 meter 2e hek en de Banpaal; je wandelt in het nieuwe natuurgebied het Geuzenbos.

Joop Komen

wistjedatje 6

De rand van het Amsterdamse Bos bij de Legmeerdijk ligt niet in Nieuw West noch in Oud West Piet. Ik had ook al in die richting gedacht. Ik geef het op!

Piet Veenboer

WISTJEDATJE 6

Kan het zijn, dat ik op de achtergrond het kleine kerkje zie van Bovenkerk? Als dat zo is, dat moeten deze stenen liggen aan de rand van het Amsterdamse Bos bij de Legmeerdijk.

Joop Komen

Niet voor het grijpen

Sorry, sorry, sorry.
De oplossing ligt niet voor het grijpen zoals ik in mijn jeugdige overmoed beweerde, maar mijn link naar het GvW in oktober 2009 geeft wel een handvatje bij het zoeken.