Oost, West, thuis best!

Slotervaart, Sloten-Oud Osdorp

Sinds ons trouwen zijn we Nieuw-West niet meer uit geweest!

Uitzicht vanaf de ahtertuin Foto: Gré Bulterman-Takes, circa 1968

Mijn tante - Rie Takes - heeft in de Generaal Vetterstraat gewoond vanaf 1921 tot aan haar dood in 1999. De tuin gaf uitzicht naar het westen. Vanaf een bordes kon je via een trapje de tuin in . Achter in de tuin liep een sloot. De oude Haagse weg ging er, na het Aalsmeerplein, vlak langs.

Later heb ik vanuit mijn tantes huis en vanaf de oude Haagseweg Nieuw-West op zien komen. Daar is de foto ook van. Je ziet op de achtergrond de nieuwe huizen staan.

In 1964 heb ik in haar huis - pas getrouwd - goed anderhalf jaar op een zit-slaapkamer gewoond, met gebruik van keuken en tuin.
Er was geen douche, in een grote teil namen we 1x per week een bad voor de kolenkachel (in de winter). De was deed ik in de wasserette op de Aalsmeerweg.

Ik werkte toen vlakbij aan de Vlaardingenlaan. Mijn man ging op zijn brommer naar zijn werk in de stad en ik op de fiets. Het Delflandplein was nog een grote zandvlakte, evenals de (spoor)dijk en het veld, wat nu de Henk Sneevlietweg is. Heerlijk speelterrein voor de vele kinderen in de buurt.

Later zijn we met ons gezin in Slotervaart gaan wonen. Wij komen uit Oost en zuid, maar sinds ons trouwen zijn we Nieuw-West en met name Slotervaart niet meer uit geweest!