Er sluipt en vliegt zoveel meer rond

Auteur: Wil Hille

De geheimen van het Sloterpark

Winters Sloterpark Foto: Sarah Cornel, winter 2010/2011

Het is verbazingwekkend hoeveel soorten dieren er te vinden zijn in het Sloterpark én in de plas. Bekend zijn uiteraard de vele konijnen en vogels zoals de merels, mussen, kraaien, reigers en natuurlijk de eenden en de ganzen, waarvan één brandgans en een paartje Canadese ganzen. En de smienten en de wintertaling, zelfs de ruigpootbuizerd en boomvalk in en boven het Ruige Riet . Maar er sluipt en vliegt zoveel meer rond. Dieren die je zeker niet verwacht in een stadspark.

Al jaren loopt fotografe Sarah Cornel rond om alles wat daar leeft via de lens vast te leggen en elke keer is het weer een ontdekkingsreis. Met haar camera in de aanslag struint ze door het Ruige Riet, de Heemtuin en alle andere delen van het Sloterpark.
Haar foto’s zijn uniek en vier keer per jaar toont ze, in De Drijfsijs, het NME-gebouw vlakbij de kinderboerderij, alles wat ze in één bepaald seizoen weer ontdekt heeft, Onlangs toonde ze een serie foto’s, op een groot scherm, van wat ze allemaal ontdekt had in de winter. Zelfs een vos en een haas ontgaan haar niet en verleden jaar twee zwarte zwanen en een paartje slobeenden op de Sloterplas. Ze laat het Sloterpark voor ons leven met bijvoorbeeld vogels en andere dieren die men verwacht in een donker bos en zeker niet in een stadspark. Ook fotografeert ze allerlei soorten bloemen, planten, bomen, mossen, en dan sterk vergroot, zodat de bezoekers niet alleen vol bewondering zijn voor de foto’s, maar vooral voor wat de natuur meestal ongezien te bieden heeft.

Sarah is nu weer bezig om een voorjaarsserie te maken. In mei/juni is deze te zien in De Drijfsijs. De exacte datum wordt in de Westerpost tijdig gepubliceerd. Toegang is gratis.

Dieren en natuur in het Sloterpark Foto: collage van foto's van Sarah Cornel, winter 2010/2011

Winter in het Sloterpark Foto: Sarah Cornel, winter 2010/2011

Winterse Sloterplas Foto: Sarah Cornel, winter 2010/2011

Sarah Cornel

Er sluipt en speelt vliegt zoveel meer rond in het Sloterpark.

Kijk ook eens bij de Natureluur in het Sloterpark bij N.M.E.- Centrum "DE DRIJFSIJS!"
zie bovenstaande link.

G.van Vessem Schiedam

De geheimen van het Sloterpark.

Mooi boek,goed geschreven,heb er van genoten.
Mooie foto,s ook.

Annie Vulhop

de geheimen van het sloterpark

Echt hele mooie foto's van je Sarah kan me voorstellen dat dit een hele fijne hobbie is voor je.De foto's in de kinderboerderij waren ook te gek ,al is dit weer een poosje geleden.
Annie Zuurstof.

Loes Kuijkens