Veldwerk

Sloterpark

Donderdag 7 oktober 2004 deden de kinderen van groep 6b van de P. J. Troelstraschool mee aan het veldwerk in het Sloterpark.

Veldwerk 1

Veldwerk 1

Tijdens deze les onderzoeken ze allerlei beestjes die leven in de grond, tussen de gevallen bladeren en op bomen en struiken.Zestien andere groepen deden dit najaar ook veldwerk. Deze lessen zijn onderdeel van het Natuur en Milieu Educatie (NME) —programma van Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer. Aan dit programma, voor alle niveaus van de basisschool, doen dit jaar 136 groepen mee.Na een korte instructie gaan de kinderen gewapend met een potloupje op zoek naar kleine diertjes. De eerste minuten vind een aantal van hen het doodeng. Het enthousiasme van hun klasgenoten bij het vinden van de eerste pissebedden werkt echter aanstekelijk.
Onder het schors, onder een dode tak, op de bladeren………..overal blijken ze te zitten die kleine beestjes. Spinnen, torren, duizendpoten en miljoenpoten, allemaal gaan ze in het potje. Op de zoekkaarten kunnen ze de naam van het beestje opzoeken, maar vragen aan meester Michel gaat meestal sneller. Een naaktslak in het potje blijkt niet zo’n goed idee. Alle beestjes plakken dan aan elkaar en het potje wordt slijmerig. Na afloop worden alle vondsten besproken en via een ren-je-rot-quiz wordt de opgedane kennis getest.

vedlwerk 2

vedlwerk 2