Kabouterpad

5 Fans

Vrijdag 8 oktober 2004 liepen de jongste leerlingen van de Montessori-afdeling van de P. J. Troelstraschool het Kabouterpad

Kabouterpad II Foto II

Dit natuurpad heeft tien opdrachten en iedere herfst doen zo’n 50 groepen mee, op de Schooltuin ‘Nijkamptuin’ in het Eendrachtspark. Het Kabouterpad is onderdeel van het Natuur en Milieu Educatie (NME) —programma van Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer. Aan dit programma, voor alle niveaus van de basisschool doen dit jaar 136 groepen mee.
Tijdens het kabouterpad mogen de kinderen de dieren voeren, de plantjes in de kas water geven (foto 1) en aan kruiden ruiken (foto 2). Deze ruiken meestal naar snoep (Citroenmelisse), kauwgom, tandpasta of Marokkaanse thee (Pepermunt). Verder luisteren ze naar vogels, voelen ze vormpjes in een ton (foto 3) en maken ze een puzzeltje. Na afloop nemen ze een bosje verse bloemen van het land mee voor in de klas.

Kabouterpad I Foto I

Kabouterpad III Foto III