Open Dag op de schooltuinen

7 Fans

Schooltuin Ridderbos aan de Burgemeester de Vlugtlaan 2 heeft de jaarlijkse Open Dag op woensdag 26 augustus van 2-4 en van 6-8 uur. De ingang van de tuin is naast het viaduct van de spoorlijn. Kom ook kijken, kaarsen maken, drummen en nog veel meer!

Op de Ridderbostuin krijgen jaarlijks ruim 400 leerlingen van basisscholen uit de stadsdelen Geuzenveld-Slotermeer en Bos en Lommer natuur- en milieulessen. Elke leerling werkt een jaar lang in eigen tuintje van acht vierkante meter. En maakt zo kennis met de hele cyclus van zaad tot plant en al het andere waar je in de natuur mee te maken hebt.

Verbaasd

De Open Dag is een perfecte gelegenheid om te zien waar de ruim 400 leerlingen het afgelopen jaar mee bezig zijn geweest. De tuin staat er weer prachtig bij, de suikermaïs en kievietsbonen steken ver uit boven de gele boterboontjes, de courgettes, aardappels bieten, wortels, bloemen en nog veel meer. Ook de kinderen zelf zullen verbaasd zijn als ze tijdens de eerste les na de zomervakantie voor het eerst na zeven weken hun tuintje terug zien.

Yurt

De tuin heeft allerlei leuke plekjes die de moeite van het bekijken waard zijn: of je langs de waterkant loopt of op de dijk, onder de palmbomen of bij de houtoven, overal is het weer net iets anders. De laatste aanwinst is de yurt, een Mongoolse tent, die onder andere gebruikt wordt voor het “Toverpad” en het “Bijenpad” voor kleuters.

Activiteiten

Tijdens de Open Dag zijn er allerlei activiteiten voor kinderen, zoals: kruidenazijn maken, bloemschikken, drummen, broodjes bakken, knutselen, kaarsen maken, meedoen aan een speurtocht. Ook kun je zien hoe de bijen honing maken en hoe de imker het in een potje doet.
Achter op de tuin is een glijbaan voor de kleintjes. Alle activiteiten tijdens de Open Dag zijn gratis, alleen het maken van een kaars van bijenwas met een bijtje erop kost 1 Euro.

Welkom

Iedereen is van harte welkom. Kinderen onder begeleiding. Tijdens de Open Dag wordt niets geoogst, dat doen ze weer tijdens de volgende lessen. Ben je nog niet bekend met hun weblog, kijk dan eens op ‘schooltuinridderbos.web-log.nl’. Daar plaatsen de leerlingen hun lesverslagen met foto.

De Open Dag draait voor een groot deel op vrijwilligers, denkt u dat u hier ook een rol in kunt spelen en bent u nog vrij op 26 augustus, neem dan contact op met Sjef Szarzynski op 020 611 87 92 of mail naar schooltuinridderbos@euronet.nl

Kom woensdag naar de Ridderbostuin!

Michael Schutten

Ridderbostuin

Dat het nog bestaat, de schooltuinen van Sjef.
Kan mij herinneren dat we van school (Henricus) heen en terugliepen naar deze schooltuinen. Het plezier van tuinieren is wel wat minder, maar respect voor flora en fauna is altijd gebleven, met dank aan Sjef.
Speelde vroeger ook met z'n zoon Eddy/Eddie, die zal nu een mid-dertiger zijn?
Hoop dat Sjef nog lang zijn enthousiasme mag doorgeven.