Kom kamperen!

Buurtcamping Slotermeer ook in 2010

wie, wat, wanneer, waar

wie, wat, wanneer, waar Door: Jan van Zijp

Zaterdag 12 en zondag 13 juni organiseert een groep actieve bewoners uit buurt 3 weer de jaarlijkse buurtcamping. Vanaf zaterdagmiddag 14 uur kan men ‘leuke dingen’ komen doen op het grasveld langs de Burgemeester Vening Meineszlaan, hoek Harry Koningsbergerstraat. Vanaf 13 uur kunnen de kampeerders er hun tentje opzetten voor een nacht en een ochtend op de camping in eigen buurt.

Veel te doen

Er waren weer enkele buurtbijeenkomsten voor nodig om tot het toch weer ietwat vernieuwde programma voor het weekend te komen. Gouwe ouwen als de excursies naar de schooltuinen, de moskee, door het Van Eesterenkwartier en de syrisch orthodoxe kerk staan – wegens succes – weer op het programma. En ook komen mevrouw Doganbas en haar vriendinnen de bezoekers weer leren burek bakken en geven Sjef Szarzynski en Maarten Vos weer een beweeglijke workshop, respectievelijk ochtendyoga en lachen. Maar er staat ook veel nieuws op het programma, waaronder de openingsact om 14 uur. Iets met stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud en een spectaculaire leeuwendans van de Kung Fu school.

Kwartet!

Tussen 14 en 17 uur zijn er veel verschillende activiteiten op en rond het grasveld (dat vanwege wegwerkzaamheden beter te voet of per fiets te bereiken is). Wie niet stil kan zitten, kan gaan skeeleren onder leiding van Paul Groot en Bart Bartelmans. Wie wel stil kan zitten, kan met Westerpost-journaliste Shirley Brandeis kwartetten. Zij ontwierp in opdracht van het nieuwe stadsdeel Nieuw-West het relatiegeschenk ‘het Nieuw-West kwartet’. De buurtcamping is hét moment om dit overbekende spelletje in dit jasje voor het eerst ook aan het publiek – de bewoners - te tonen. Hierin ook een kwartetserie ‘Actieve Bewoners’ met daarop onder andere een foto van de Buurtcamping. Hoe toepasselijk. Kwartetspellen zijn vanaf deze zaterdag ook te koop (zie voor verkooppunten onderaan dit artikel).

Inademen

Het programma van de Buurtcamping tot 17 uur bevat verder (even diep inademen nu): 2 kilometer hardlopen voor kinderen, zaklopen, koekhappen, een workshop netwerken, massage, voetballen en andere sporten, tenten bouwen, een workshop streetdance, schmink, Japans leren kalligraferen, schilderen voor kinderen, een Turkse theekraam, een fotowedstrijd, een workshop bonbons maken, schaken onder leiding van Bosnische grootmeesters, een speurtocht en er is een reuzenplattegrond van de buurt waarop iedereen kan aangeven waar ie woont. En dat is alleen maar wat er buiten het podium gebeurt. Daarop kunt u onder andere een Javaanse dansgroep, streetdance en een optreden van de kinderen van de Dizz Kids Club verwachten.

Kampvuur

Absoluut weer op het programma staat de buurtmaaltijd van zes tot acht uur ’s avonds. “Iedereen kan dan zijn eigen specialiteit meenemen en aanschuiven,” vertelt Ad van Dam, die samen met Maarten Vos zes jaar geleden het eerste buurt 3-feest, dat uitgroeide tot de buurtcamping, bedacht en organiseerde. “Het is elk jaar een mooi moment van samenzijn met je buurtgenoten. De buurtcamping is inmiddels een fenomeen, dat ook buiten buurt 3 bekend is. Nieuwe mensen ontmoeten en leren kennen is nog steeds ons doel.” Aansluitend op de avondmaaltijd zijn er ook weer optredens en – voordat iedereen de tent ingaat voor de (bewaakte) nachtrust – een kampvuur met muziek. Voor de laatopblijvers is er van elf tot twaalf nog een film van Cinema CC, de bioscoop in eigen buurt. En dan gaat het licht echt uit. Tot de yogales om acht uur ’s ochtends. En dan de laatste traditie, ook steevast op het programma: het buurtontbijt om negen uur. Onder de vleugelnootbomen aan de Burgemeester Vening Meineszlaan. Met buren en – voor wie wil – bewoners van buiten buurt 3.

Op de volgende locaties kunt u het Nieuw-West Kwartet met daarin vele (maar niet alle) mooie kunstwerken, bruggen, gebouwen, bewoners en meer kopen:
Deco Home Brandeis aan de Burg. De Vlugtlaan 19 (Slotermeer), Stichting De Brug aan de Aalbersestraat 248a (Geuzenveld), Meck en Holt aan Tussen Meer 46/48 (Osdorp) en Johan Huizingalaan 185 (Slotervaart). Prijs: € 7,50.