Mijn ideaal

Auteur: Betty Freen
Nieuw-Sloten

Wat waren we blij dat de Olympische spelen in het geplande gebied Nieuw-Sloten niet doorgingen ...

Nieuw-Sloten in aanleg Foto: Beeldbank van het Stadsarchief van de gemeente Amsterdam

Want alles in het gebied was al gesloopt en nu zou er een nieuwe woonwijk gebouwd gaan worden. De laatste kans om eindelijk mijn ideaal te verwezenlijken: een huis met een tuin, en achterom kunnen met je fiets.

Onze familie die in Enschede woonde had zulke huizen en voor mij, die als kind dat op 3-hoog in Amsterdam woonde en midden in de stad tussen de hoge huizen opgroeide, was dit een ongekend iets. Een soort vrijheid om zo maar je huis in en uit te kunnen lopen.
Wat waren wij blij toen we na inschrijving bericht kregen dat we een eengezinshuis kregen, dat gevoel kan ik na bijna 20 jaar nog steeds naar boven halen.

Met onze kinderen en aanhang zijn we naar de locatie gereden en hebben op de plattegrond gekeken welk huis voor ons zou zijn. Hoera, gevonden, nu 20 jaar later genieten we nog elke dag van ons fijne eengezinshuis in Nieuw-Sloten.

Betty was één van de zes cursisten van Carry Burgering en Dick Kersten tijdens de acht lessen Verhalen schrijven voor het Geheugen van West in buurthuis Osdorp in januari-maart 2011.
Lees hier de verhalen van die cursus.

Ina Vens

Mijn ideaal

Leuk om jou op de foto te zien.......zo lang geleden dat we elkaar voor het laatst zagen! Ik heb alleen maar goede herinneringen aan jou, Henk, Mark en Sandra. Een warme groet van Ina Vens