Van Overtoom tot Nieuw-Sloten

Oud-West, Slotervaart, Nieuw-Sloten

Korte impressies van een snel groeiende stad

In 1965 ben ik in Amsterdam bij de Overtoom komen wonen.
Vlakij de bij het Diaconessenziekenhuis; op het bordes van het gebouw kon je het bloemencorso mooi zien. En in het Vondelpark zag je in de winter de eekhoorn springen.

Slotervaart

In 1981 gingen wij naar Slotervaart. Dat was een heel verschil, de wijk was in 1958 gebouwd en aan drie kanten keken wij in het groen. De spoorbaan naar Schiphol is toen aangelegd, van de eerste trein van de dienstregeling, voeg ik een foto bij.
Na 22 jaar moesten wij naar de Oostoever bij de Sloterplas. Daar kunnen mooie wandelingen gemaakt worden. Ook de vissers zitten aan de plas, die vangen soms kanjers, maar die worden vaak teruggegooid. In de jaren 1980-1990 fietste ik vaak over het Cristoffel Plantijnpad.,

Nieuw Sloten

Ik heb een foto van Nieuw Sloten bijgevoegd toen de tuinderijen al
waren opgeruimd. Heel in de verte zie je het hoge flatgebouw aan de Baden-Powellaan. Nog steeds begrijp ik niet hoe vlug dat bouwrijp is gemaakt. En in zeer korte tijd waren de huizen gebouwd, maar om te zien zijn ze wel mooi.

Lees ook de andere verhalen:
- van deze cursusgroep Cursusgroep Eigenwijks, maandag 2008