Diderot 13D - Peter Breed

Verteller: Peter Breed
Peter Breed bij zijn 'familie' Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 8 juli 2011

Op 8 juli is in de Diderotstraat 13D de werkruimte van vijf beeldend kunstenaars in gebruik genomen als presentatieruimte. De komende dagen belichten we steeds een van de kunstenaars; vandaag Peter Breed.

Peter Breed (1954) heeft zijn opleiding genoten aan de Rietveldacademie. Hij is een
veelzijdig kunstenaar die er van houdt om te werken met plastische materialen, zoals
water, steen, gips, metaal en brons. Hij heeft een eigenzinnige kijk en probeert zijn reactie op verschillende situaties en ruimtelijke aangelegenheden om te zetten in een voor mensen prikkelende situatie.
Zo is bij de huidige expositie een ʻfamilie-aangelegenheidʼ te zien. Familie bestaat uit meerdere individuen (in dit geval hazen), die in samenhang zijn met elkaar, maar ook los van elkaar bestaansrecht hebben. Iedereen in de familie is anders. En zoals dat in elke familie is: ook hier is een buitenbeentje!

Voor wie heel ander werk van deze kunstenaar wil zien: rij eens langs de VU. Op de
Buitenveldertselaan (tegenover de tram- en metrohalte V.U.) staat een prachtige fontein van deze kunstenaar!

De fontein van Peter Breed bij de VU

Meer over de kunstenaar: