Diderot 13D - Anke Labrie

Verteller: Anke Labrie
Anke Labrie Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 8 juli 2011

Op 8 juli is in de Diderotstraat 13D de werkruimte van vijf beeldend kunstenaars in gebruik genomen als presentatieruimte. De komende dagen belichten we steeds een van de kunstenaars; vandaag Anke Labrie

Anke Labrie is beeldend kunstenaar (kunstschilder) en dichter. Zij is afgestudeerd aan de Rietveld Academie te Amsterdam, richting schilderen en vrije grafiek. Haar thematiek als beeldend kunstenaar omvat mensen en dieren in hun natuurlijke omgeving, uitgevoerd in een geabstraheerde figuratie. Als dichter bestrijkt zij een breed gebied, niet noodzakelijk gerelateerd aan haar beeldend werk.
Anke Labrie is lid van de Beeldende Kunstenaarsvereniging Arti et Amicitiae.
Haar werk bevindt zich in gemeente-, bedrijfs- en particuliere collecties in binnen- en buitenland.

Kenmerkend voor de schilderijen van beeldend kunstenaar/dichter Anke Labrie is het warme kleurgebruik, waarmee zij in een geabstraheerde figuratie een mythische wereld creëert.
In haar meer conceptuele werk, uitgevoerd in diverse technieken, treft men vaak een ironische ondertoon aan.

Indian Summer Een 'sprekend' voorbeeld van het werk van deze kunstenares

Dit schreef de Leeuwarder Courant over het werk van Anke:
“Het meest opvallend aan het werk zijn de sprekende warme kleuren met een fresco-achtige glans door de opbouw in transparante lagen. Voeg daarbij het intrigerende spel van in elkaar grijpende vormen, composities die de indruk geven een uitsnede te zijn van een groter geheel en je hebt schilderijen die lang blijven boeien omdat ze heel sterk uitnodigen tot het verzinnen van je eigen verhaal.”

Anke Labrie

Moerdijkstraat 29 - I

1079 XL Amsterdam

Tel 020 - 6 44 73 45
E
ankelabrie@hetnet.nl

Van 3 tot en met 18 september 2011 is in Arti et Amicitiae de jaarlijkse presentatie van werken van de leden kunstenaars. Daar is ook het werk van Anke Labrie te zien. Meer info: http://www.arti.nl

Fragment uit het gedicht: Ode aan de bibliotheek
Eenmaal aangeland in Amsterdam, las ik de avonden en
de hele nacht. Ik leende alles wat me ooit verboden was.

Jan van Zijp

Expositie

Liggend landschap II Expositie Galerie Oost 99, Hoorn
22 april t/m 6 juni 2012

Johan

Aansprekende kunst

Ik ga in september zeker kijken, want deze kunst spreekt mij zeer aan.
Anke Labrie kende ik niet, maar ik heb nu al het vertrouwde gevoel dat je krijgt bij iemand waarmee het klikt.