Diderot 13D - Hans Wilemse

Verteller: Anke Labrie
Hans Willemse Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 8 juli 2011

Op 8 juli is in de Diderotstraat 13D de werkruimte van vijf beeldend kunstenaars in gebruik genomen als presentatieruimte. De komende dagen belichten we steeds een van de kunstenaars; vandaag Hans Wilemse - Natuurlijkanders

Plantaardig vormgever
Hans Willemse heeft als bloemsierkunstenaar vele jaren met verse bloemen, groenmaterialen en planten gewerkt. Arbeidsintensief maar zeer vergankelijk werk. De laatste jaren heeft hij zich meer en meer gericht op het maken van sculpturen op basis van natuurlijke materialen. Gemaakt van gedroogd of geprepareerd materiaal waardoor de objecten vele jaren houdbaar zijn.

Uit de serie Steltlopers wie, wat, waar, wanneer

Door te spelen met vormen, kleuren en materialen weet hij de schoonheid van de natuurlijke materialen zeer tot zijn recht te laten komen. Maar door de onverwachte en eigenzinnige vormen weet hij ook vervreemdende effecten te bereiken. Met de natuur als grote inspiratiebron, probeert hij zijn verwondering over te brengen op de toeschouwer. Als de verwondering omslaat in bewondering is dat natuurlijk prachtig.
Menig interieur is inmiddels verrijkt met een sculptuur van zijn hand, van confectiecentrum tot grachtenpand, van etagewoning tot villa in Bloemendaal. Laat u bekoren en misschien bent u zelf straks de gelukkige bezitter van één van zijn meesterwerken!

Ontluiken wie, wat, waar, wanneer Foto: Gerard de Bruin

Hans Wilemse