Eerste filmpje Jan Wiebenga

Nieuw-West

Jan Wiebenga heeft drie super-8 filmpjes afgestaan aan het Stadsarchief voor de tentoonstelling over Nieuw-West (filmpjes zijn gratis te zien in de kelder).
Het Geheugen van West mag deze filmpjes ook laten zien aan de bezoekers.

Een korte samenvatting van het filmpje van 1 min. 16

- De zandbak bevond zich in de Ferdinand Spitstraat, maar is nu geheel verdwenen.

- De plaatjes achter de kinderwagen speelde zich af in het Stadspark Osdorp lente 1970. Een wandeling van de Pieter Callandlaan naar Tussenmeer. In het park stond een klimhuisje voor de kinderen, wat natuurlijk een vaste stop was.

- Verder natuurlijk het Osdorpplein met de schapen en een droge vijver, dus in het begin van het jaar 1970.

Via deze link is het filmpje te bekijken (klikken).

Chanah van Straaten

Jaren 70

Leuk Jan! En zo helemaal begin jaren 70: die kinderwagen, de kleding, alles. Ook erg herkenbaar voor mij: ik heb van 1969 tot 1979.mijn huwelijksjaren dus, in Osdorp gewoond, eerst in de Martini van Geffenstraat - de flat boven Dirk van der Broek aan de kant tegenover de HEMA - en daarna aan het Blomwijckerpad.

Groeten van Channah