Van Eesterenmuseum: lezing en fietstocht

Logo Van Eesterenmuseum

- Woensdag 18 januari: lezing over het architectenbureau Sarlemijn en Evers door architectuurhistoricus Jeroen Schilt, sinds 1998 werkzaam bij het Bureau Monumenten en Archeologie (BMA) te Amsterdam.
- Zaterdag 21 januari: fietstocht langs panden in Bos en Lommer en Slotermeer die door het architectenbureau Sarlemijn en Evers zijn ontworpen.

Gesprek met aansluitend - een paar dagen later - een excursie; als nieuwe formule in het Van Eesterenmuseum

We starten op woensdag 18 januari met een lezing over het architectenbureau Sarlemijn en Evers door architectuurhistoricus Jeroen Schilt, sinds 1998 werkzaam bij het Bureau Monumenten en Archeologie (BMA) te Amsterdam.

Tijd: 20:00 uur - 22:00 uur, inloop vanaf 19:30
Kosten: € 5 inclusief koffie en thee
Aanmelden: via aanmelden@vaneesterenmuseum.nl

Dit bureau bepaalde het aanzicht van de Burgemeester de Vlugtlaan en een aantal straten erachter. Ze bouwden in de toen onder katholiek bewind tot stand gekomen Bossche stijl, die teruggreep op de bouwstijl van de eerste katholieken, in bijvoorbeeld Noord-Italië. Deze stijl werd ontwikkeld voor de kerken in de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog, maar door deze architecten ook toegepast op woningen.

Iedereen die al eens mee geweest is in de rondleiding, kan nu meer te weten komen over deze architecten, maar anders kunt u hetgeen in de lezing verteld is met eigen ogen gaan aanschouwen:

Zaterdag 21 januari is er een fietstocht langs panden in Bos en Lommer en Slotermeer die door het architectenbureau zijn ontworpen.

Tijd: 13:00u-16:30u vanaf het Van Eesterenmuseum, Burg. De Vlugtlaan 125
Kosten: € 7, 50 inclusief koffie en thee
Aanmelden: via excursie@vaneesterenmuseum.nl

In februari en maart volgen nog twee lezingen met excursie over architecten, bekend in Nieuw-West. Op 15 februari wordt architect Van Gool besproken en is er een excursie op 19 februari naar gebouwen van zijn hand. Op 21 maart is architect Berghoef aan de beurt en is er op 24 maart een excursie naar diens werk. Deze excursies leidden ook naar buiten Nieuw-West gelegen Amsterdamse wijken.

_

Van Eesterenmuseum, Burgemeester De Vlugtlaan 125, 1063 BJ Amsterdam