Wonen bij de Sloterplas - vervolg

Slotervaart, Slotermeer, Nieuw-West

Zonder waarschuwing gebeurde er na een halve eeuw vuurwerk op de avond van 30 april helemaal niks ...

Vervolg van Wonen bij de Sloterplas

Later bleek dat iemand bij de gemeente had bedacht dat alle Koninginnedagactiviteiten om negen uur afgelopen moesten zijn. Al die dronken mensen in de stad gaven veel te veel problemen. En sinds die tijd staan er ieder jaar grote groepen mensen te wachten bij de Sloterplas. Te wachten op wat niet komen gaat. Onder hen oud-bewoners van Nieuw-West uit Noord, Purmerend, Zaandam of Hoofddorp die hier tientallen jaren geleden zelf nog aan de hand van hun ouders hebben gestaan.

Het Oranjecomité was wel gevraagd om het vuurwerk dan op 29 april te verzorgen. “Nou mooi niet, dat slaat echt nergens op”, hoorde ik van Joop Middelink. “Dat hebben we geweigerd. Het vuurwerk is de afsluiting van Koninginnedag, niet het begin. Maar als het terug mag komen op 30 april dan regelen we het zo weer. Heel graag zelfs.” En juist voor dat laatste heeft de Vereniging Vrienden van de Sloterplas zich de laatste twee jaar ingezet. Het vuurwerk weer terug op z’n oude plaats aan het einde van de Koninginnedag. Laat al die andere vuurwerkjes na festiviteiten aan de Sloterplas maar achterwege, geef ons hét vuurwerk weer terug. Het lijkt te gaan lukken. Het mag weer. Maar nu moeten natuurlijk nog wel de financiën en de vergunningen op tijd geregeld raken.

Dit jaar vieren we het 60-jarig bestaan van de Westelijke Tuinsteden. Na vijf jaar onderbreking wordt hopelijk dé traditie van Nieuw-West weer opgepakt. Voor wie niet van hier is, vanaf het Paleis op de Dam gewoon rechtdoor naar het westen en je bent er.
Ik hoop jullie komende Koninginnedag allemaal om tien uur ’s avonds bij de Sloterplas te zien. Met of zonder chips, dat moet u zelf weten. Maar laat in het benzinestation ten minste één pak voor mij over.

Terug naar het eerste deel van 'Wonen aan de Sloterplas