Prikken maar!

1 Fan

Op weg naar 1 juni, de dag van de conferentie ‘100 ideeën, 1 Sloterplas’, is de eerste stap gezet. Vandaag is de website www.sloterplasidee.nl online gegaan. De eerste drie ideeënleveranciers hebben hun plan voor de plas al geprikt. Wie volgt? Op naar minstens 100 ideeën!

Geertje van Berlo, Paulus De Wilt, Jeroen Jonkers en Tineke Stricker buigen zich over de gloednieuwe website Foto: Shirley Brandeis, april 2012

Aan de Osdorpse kant van de Sloterplas kwamen ze afgelopen vrijdag samen: stadsdeelwethouder Paulus de Wilt, Tineke Stricker (secretaris van de Vereniging Vrienden van de Sloterplas), Jeroen Jonkers (ondernemer van ecologisch Hotel Buiten) en Club VLLA-medewerkster Geertje van Berlo. Alle drie barsten ze van de goede ideeën voor de Sloterplas en zij waren uitverkoren om de website waar komende weken iedereen zijn of haar idee kan ‘prikken’ alvast te bewonderen.
Met de slogan ‘Overspoel de Sloterplas met jouw ideeën’ wordt men uitgedaagd mee te denken wat er met de plas en omgeving komende jaren moet gebeuren. Aan kaders, budget en andere restricties wordt even niet gedacht, benadrukt wethouder Paulus de Wilt. “Dat doet er nu niet toe. We moeten eerst weten wat we willen met de plas. Daarna kijken we wat mogelijk is. De deelraad beslist uiteindelijk over de toekomst van de Sloterplas.” De Wilt vindt het maar vreemd: zo’n mooi water in de stad en zo onbekend bij veel Amsterdammers. “De Sloterplas kan een belangrijke trekpleister worden.”
Maar wat vindt u? Wat mist u nog op en rond de plas? Moet het groene hart van Nieuw-West aantrekkelijker worden? En zo ja, hoe? Op www.sloterplasidee.nl kunt u uw idee nú prikken. Even registreren, een categorie bepalen en prikken maar. Ook reageren op andermans ideeën, aanklikken dat u een idee leuk vindt of mooie foto’s en filmpjes van de plas en omgeving uploaden, is mogelijk.
Het stadsdeel hoopt dat een interessante discussie zal ontstaan tussen alle mensen die betrokken zijn bij de Sloterplas. Tijdens het ideeënfestijn op 1 juni zullen vele ideeën creatief worden gepresenteerd. De stadsdeelraad zal zich uiteindelijk buigen over de resultaten, die moeten leiden tot een visie op de toekomst van het blauwe hart van Nieuw-West.

Lees voor meer informatie de stadsdeelkrant Nieuw-West die op donderdag 19 april wordt verspreid en zie www.sloterplasidee.nl. Nieuwsgierig naar de eerste geprikte ideeën van Tineke, Geertje en Jeroen? Lees dat volgende week in de Woon West!

Nog meer Sloterplas
Op woensdag 9 mei om 20 uur is er het Van Eesterengesprek in het Van Eesterenmuseum (Burgemeester De Vlugtlaan 125) met dit keer als onderwerp ‘Kwaliteiten van de Sloterplas’. Op zaterdag 12 mei gaat daar om 14 uur een fietsexcursie van start onder de naam ‘Kwaliteitsrondje Sloterplas’. Zie http://www.vaneesterenmuseum.nl