Lekker eten bij Tante Ali

Een lekkere gratis maaltijd eten en je buren ontmoeten?

Slotermeer

Dat kan aanstaande donderdag vanaf 16.00 uur bij Tante Ali aan de burgemeester Vening Meineszlaan 185. Andreas van Een Engel in Nieuw-West is daar dan met installatie De Kiemerij. Daarin laat hij verschillende kiemen groeien, waarmee hij vervolgens een gezonde en lekkere maaltijd kookt.

Tante Ali: Burgemeester Vening Meineslaan 185 wie, wat, waar, wanneer Bron: Google Maps Streetview Zoals het vroeger was

Kom kijken hoe De Kiemerij werkt, help bij het klaarmaken van het eten en schuif gezellig aan een lange tafel om te genieten van het resultaat. Onder meer van Pani Puri brood met een warme topping van kikkererwtencurry in een Indische tomatensaus of gekiemde linzen met venkel.

Daarnaast staat er een bijzondere Gelukskast en kun je voor de camera vertellen waar je blij van wordt. Het wordt dus reuze gezellig donderdag 13 december tussen 16.00 en 20.00 uur. in de Struikbuurt. Meedoen en mee-eten is gratis.

Over Een Engel in Nieuw-West
In het voorjaar van 2013 is er een bijzondere openluchtvoorstelling in de Struikbuurt in Amsterdam Slotermeer. Dan loopt er een Engel rond die ontdekt wat mensen in dit gebied gelukkig maakt. Een Engel in Nieuw-West in een ‘Community Art project’ en wordt gemaakt samen met bewoners.

In de aanloop naar de voorstelling organiseren de theatermakers diverse buurtactiviteiten om veel mensen te leren kennen en samen een band op te bouwen. Die activiteiten worden mogelijk gemaakt door Amsterdamse Wijkaanpak en woningcorporatie De Alliantie en lopen uiteen van een gezellige barbecue tot samen een tafel van sloophout bouwen. Deze keer gaan bewoners de werking van kiemen ontdekken. Alle bewoners van Nieuw-West zijn van harte welkom om deel te nemen aan de activiteiten.