In The Picture gaat open

De expositie van Nieuw-West

Osdorp, Nieuw-West

In The Picture wordt op zaterdag 15 december geopend door stadsdeelwethouder Paulus de Wilt bij Galerie 244/SBK Nieuw-West. Iedereen is tussen 16.00 en 18.00 uur van harte welkom aan de Pieter Calandlaan 244a in Osdorp.

Nieuw-West: In the picture Impressie van de tentoonstelling

Bezoekers kunnen ruim 250 portretten van ‘Nieuw-Westers’ bekijken en lezen hoe bewoners het leven hier ervaren. De tentoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met Nieuw-West Open, het rondreizende programma dat het 60-jarig bestaan van Amsterdam Nieuw-West viert.

Nieuw-West Open
60 weken lang wordt er maandelijks een ander deel van het stadsdeel ‘geopend’, waarbij bestaande kwaliteiten van plekken en mensen in het licht worden gezet en met elkaar verbonden. Deze maand organiseert Nieuw-West Open allerlei activiteiten in Osdorp West en De Aker, waaronder excursies en rondetafelgesprekken.

Galerie 244
Galerie 244 richt zich in haar programmering doorgaans op hedendaagse schilderkunst, maar maakt voor Nieuw West Open en Nieuw-West: In the Picture een uitzondering. De galerie neemt namelijk graag deel aan interessante lokale projecten die het contact met de buurt en het stadsdeel kunnen bevorderen en wil zo iets extra’s betekenen voor het gebied.

Nieuw-West: In The Picture
Fotografen Thomas Heere en Petra van Velzen en journaliste Dorèndel Overmars hebben sinds het Sloterplasfestival in de zomer van 2011 portretten en verhalen uit Nieuw-West verzameld. Het resultaat hiervan is een bijzondere mix van mensen in woord en beeld die de diversiteit van het gebied toont.

De expositie blijft in de galerie tot en met 12 januari 2013 en is van dinsdag tot en met zaterdag tussen 11.00 en 17.00 uur te bekijken. Daarna reist Nieuw-West: In The Picture verder door het stadsdeel.

-- --

-- --