Ontmoet je buren in het Huis van de Wijk Geuzenveld

1 Fan

Op zaterdag 4 februari in het Pluspunt recepten uitwisselen en proeven wat verschillende wijkbewoners ‘live’ bereiden. Samen met je buurman een oude fiets repareren, meedoen met een workshop acteren of je hand met Henna laten beschilderen? Het kan allemaal tijdens het officiële openingsfeest van het Huis van de Wijk Geuzenveld op zaterdag 4 februari tussen 14.00 en 17.00 uur. De dag staat in het teken van ontmoeting.

Om 15.00 uur knipt portefeuillehouder Jesse Bos samen met een bewoner uit de wijk een prachtig lint door. Dit als symbolisch en officieel openingsmoment: het Huis is van iedereen! Het is voor bewoners en professionals een goed moment om zichzelf te introduceren en kennis te maken met andere leuke mensen uit de wijk.

In het Pluspunt, waar dit Huis van de Wijk gevestigd is, zitten verschillende organisaties. Zij tonen tijdens het openingsfeest wat ze voor de wijk kunnen betekenen. Daarnaast organiseren bewoners allerlei leuke en gratis activiteiten in en om het Huis zoals schminken, workshops karate en fietsreparatie, cartoontekenen en hennaschilderen.

Ook is er ruimte voor theater. In de bibliotheek vertelt Roos dansverhalen een schitterend verhaal, waarbij gebruik wordt gemaakt van prachtige handpoppen. Theatergroep 4hoogachter geeft later op de middag een workshop en speelt daarna het komische ‘Tuinstrijd’. Waarin buren in een hevige strijd verwikkeld raken: wie kweekt de mooiste plant en wint de prijs?

Het wordt een mooie dag waarbij ontmoeting en het ontdekken van de nieuwe mogelijkheden van het Huis van de Wijk centraal staan. Uiteraard wordt het feest aangekleed met een hapje en een drankje voor iedereen!

Over het Huis van de Wijk
In het Pluspunt op de Albardakade 7 (aan het Lambertus Zijlplein) zit sinds dit jaar het Huis van de Wijk voor Geuzenveld. Het is een plek waar bewoners en professionals elkaar ontmoeten en van alles organiseren. Er is ruimte voor leuke, spannende, nuttige en informatieve activiteiten.

Alle dagen open
Het Huis is open op alle doordeweekse dagen van 9.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. Loop gerust eens binnen voor een kop koffie en kom kijken wat er allemaal kan. Het Huis wordt beheerd door enthousiaste medewerkers van Zone 3 in samenwerking met Eigenwijks. Zij staan iedereen graag te woord.

Over Eigenwijks
Bewonersorganisatie Eigenwijks is al bijna zestig jaar actief in Slotervaart en sinds 2011 ook in Geuzenveld. Eigenwijks is er voor iedereen en werkt samen met bewoners continu en op allerlei manieren aan de realisatie van sociaal sterke en leefbare buurten in Nieuw-West.

Het volledige programma van het openingsfeest staat op http://www.eigenwijks.nl