Open Huis De Vlugt

Kom ook op zaterdag 8 september 2012!

Slotermeer

Binnenstappen in het kleinste poppentheater van Amsterdam of in een bijzonder boek ontdekken hoe kunst eruitzag tijdens de renaissance? Unieke handgemaakte sieraden bewonderen of zien hoe een glasornament wordt gemaakt? Dat kan tijdens het jaarlijkse Open Huis van De Vlugt. Op zaterdag 8 september tussen 12.00 en 17.00 uur zijn buurtbewoners, professionals en alle andere geïnteresseerden van harte welkom in het gebouw aan de Burgemeester De Vlugtlaan in Slotermeer.

Sinds kort prijken logo en naam ook op de gevel Foto: De Vlugt, augustus 2012

De Vlugt haakt dit jaar aan bij de Open Monumentendagen en Nieuw-West Open. Het Van Eesterenmuseum, dat ook in De Vlugt gevestigd is, organiseert in het kader daarvan diverse interessante activiteiten. Om 11.00 uur ’s ochtends beginnen er twee fietstochten, onder andere door het groene hart van Nieuw-West. Daarnaast zijn er lezingen, wandeltochten en is de expositie Pionieren in het Zand de hele dag te zien. Voor sommige activiteiten is reserveren noodzakelijk.

Groen in De Vlugt
Het thema van de Monumentendagen ‘Groen van toen’ wordt op subtiele wijze en middels vrije associaties doorgevoerd door andere creatieve ondernemers en kunstenaars uit De Vlugt. Er zijn hapjes en bijzondere tuinboeken uit de middeleeuwen en er is groene kunst… Er is de hele dag van alles te zien, horen en beleven uiteenlopend van fotoexposities en live performances tot poppenspel. Alles activiteiten en het gebouw zijn gratis toegankelijk. Komt allen!

Achtergrond De Vlugt
In een voormalige school aan de Burgemeester de Vlugtlaan 125 huist sinds april 2010 een pluriforme groep creatieve ondernemers. Deze groep is bij elkaar gezocht door stichting Urban Resort die De Vlugt beheert. Urban Resort beheert diverse broedplaatsen in Amsterdam waaronder het Volkskrantgebouw en het Westerdok.
De voormalige klaslokalen van het oude schoolgebouw doen tegenwoordig dienst als atelier, kantoor, geluids-, film- en fotostudio. Het pand wordt dagelijks opgevrolijkt door de werkgeluiden van ontwerpers, acteurs, schilders, schrijvers, onderzoekers en vele andere creatievelingen.
In de afgelopen jaren is het pand een beetje opgeknapt en zijn de kozijnen geschilderd. Daarnaast sieren een houten podium, speeltoestellen uit de jaren vijftig en bankjes de entree. Zo wordt De Vlugt langzaam een centraal punt in de wijk.