‘We begroeten elkaar weer op straat’

Brunchen in Buurtentree helpt buurtgevoel verbeteren

Slotermeer

De eerstvolgende brunch is op dinsdag 8 januari 2013 van 10.30 tot 12.00 uur in de Buurtentree aan het Adriaan van Oordthof. Alle bewoners uit de Louis Couperusbuurt zijn van harte welkom!

Buurtbrunch 18 december 2012

“Als we buren tegenkomen in het winkelcentrum drinken we samen koffie en op straat zeggen meer bewoners elkaar weer gedag”, aldus Hilke Verkaik die al 32 jaar samen met haar man in de Louis Couperusbuurt woont.

Verkaik (78) is opgetogen over het verbeterde contact met haar buren. Ze signaleert een positieve tendens. “Er lopen ook weer vuilprikkers door de buurt. Dat is heel goed, want als het afval wordt opgeraapt gooien mensen minder snel nieuwe dingen op straat. De mensen in de buurt worden echt weer vriendelijker.”

De Louis Couperusbuurt heeft een paar spannende jaren achter de rug: een op handen zijnde sloop van de wijk werd door een actieve bewonerscommissie tegengehouden. Maar omdat veel bewoners jarenlang dachten dat zij moesten vertrekken, staken zij weinig energie in het bijhouden van contacten en ontmoeten van buren.

Nu de sloopplannen voor ten minste tien jaar van de baan zijn, is het belangrijk dat een fijn buurtgevoel terugkeert in de wijk die bestaat uit circa 650 huishoudens. Om die reden bundelden het stadsdeel, Eigenwijks, het Nova College en Stadgenoot begin dit jaar hun krachten met het project Jong en Oud. Sindsdien is er in de Buurtentree aan het Adriaan van Oordthof iedere dinsdagochtend een brunch.

Interessante mensen
Wekelijks zette Marijtje Weide van Eigenwijks de deuren wagenwijd open en samen met scholieren van het Nova College verzorgde ze een brunch voor buurtbewoners. Aan het begin kwamen die maar mondjesmaat binnen, maar langzamerhand werd het drukker.

Door de gezellige sfeer en het enthousiasme van Weide en de scholieren, kwamen steeds meer mensen kijken. Ook de komst van ‘interessante mensen’ naar de brunch (zoals een klokkenverzamelaar en studenten van de Rietveld academie) en diverse flyeracties wierpen hun vruchten af. Weide: “Afgelopen zomer hebben we de tafel meermaals midden op het hofje gezet. Dat hielp enorm om de bekendheid van de brunch te vergoten.” Inmiddels is er een vaste kern van ongeveer dertig bezoekers en veel bewoners schuiven af en toe aan.

Succes wordt gevierd
Dinsdag 18 december werd het succes gevierd met een gezellige kerstbrunch. Allerlei lekkernijen zoals kerstbrood en -kransjes maar ook granaatappels werden gepresenteerd aan een lange vrolijke tafel. Er was weer van alles om van te genieten en dat deden de buren met volle teugen.

Klik hier om verder te lezen over de Buurtbrunch van 18 december.

Sheralda en Valentina