Beeldenroute

In de binnentuinen van de Witte de Withstraat

De Baarsjes

Gallery Chezatelier nodigt u hierbij van harte uit voor de opening op zaterdag 12 oktober 2013 om 16:00 uur

Flyer van de Beeldenroute Witte de Withstraat

De binnentuinen in Amsterdam laten veel bezoekers verbaasd staan over de aanwezigheid van zoveel natuur midden in de stad. De herfsttuinen van de Witte de Withstraat vormen deze drie dagen van 12:00 tot 18:00 uur het verrassende decor van een gevarieerde beeldenroute met beelden van marmer, steen, gips, keramiek, hout, staal, brons en textiel.

Bij Gallery Chezatelier op nummer 144 is Reggie van Berkel uit Eemnes de hoofdexposant. In de tuin en binnen staan beelden in brons en gips van Reggie’s hand.

Reggie tracht de spanning vàn het leven tòt leven te brengen in dynamische, strakke, geometrische, herkenbare vormen. Muziek, natuur en omgeving zijn haar inspiratiebronnen. Reggie rust niet voor zij de emotie hiervan vertaald heeft in haar beelden en reliëfs. Zij werkt hoofdzakelijk met steen, brons en experimenteert met andere materialen. In 2009 is ter gelegenheid van het nieuwe kantoor van Sanquin een beeld van haar aangeboden, voorstellend een pelikaan die de wereld op zijn rug torst, omvat door een bloeddruppel. Immers Sanquin ontvangt en geeft bloed aan alle Nederlanders over de hele wereld. Ook heeft zij een reliëf gemaakt waarop orthopeed C.P. van der Hart een nieuwe knie inzet.

In het jaarboek van de kunstenaars 2014 wordt zij vermeld op pagina 82.

Binnen bij Gallery Chezatelier staan beelden van Johan Kersten, marmer, Willem Merk, hout en Monique Trienen, textiles. Verder hangen binnen schilderijen van Bert Wouters en kunt u appeltaart uit de eigen stadsboomgaard eten.

Voor een weekend vol natuur en cultuur in de stad, op naar de binnentuinen van de Witte de Withstraat!