Karel van Houten zoekt oude buren

Dr. H. Colijnstraat

7 Fans

Wij - vader Willem †, moeder Stien, zusjes Diny en Yvonne, broers Willem en Kees † en ik, Karel van Houten - woonden vroeger in de Dr. H. Colijnstaat op nummer 180.

Dr. H. Colijnstraat 174-188 Foto-fragment van de Beeldbank van het Stadsarchief - fotograaf Ton van Rijn - juni 2001

Wij hebben er een hele fijne tijd gehad en ik zie veel bekende namen voorbij komen zoal de familie Buis (Harry was een vriend van ons), en met ons bedoel ik Henk Tegeder, Frans van den Berg Michel Eggbrouwer en Ronald Deetering (die later naar Haarlem is verhuisd). Ook ging ik om met Humpry, Robbie Woudboer, Robbie Meulenaar (overleden ) en veel andere namen die ik voorbij zag komen.
Hansie Geerlings maakte ons altijd wijs dat De Golden Earring bij hen oefende, ik heb dit altijd geloofd tot een jaar of drie teug toen ik een van zijn broers sprak.
Ook de familie van Zuijlen ken ik, je had broer Riny, die bij de verkenners zat en zijn zus Mary (was ik volgens mij nog een beetje verliefd op toen ik een jaar of 15 was).
Op de Alfons Ariëns school hadden we veel broeders die les gaven, en op de Maria Regina waar mijn zussen zaten waren dit nonnen. Wij hadden een gymleraar meneer Mulder, deze man was in mijn ogen indertijd een heel tof figuur. Ik kan me ook nog iets naars voor de geest halen: Vincent Doffer was het volgens mij die viel met de brommer en op de stoep kwam een daarbij kwam te overlijden, dat staat je nog lang bij, en uiteraard Frankie, die is overleden aan leukemie.
Ook had je nog Anja Visser, Inge LeBelle, en de familie Stoop, die woonden onder ons, een van hen, Kees is met Els van Dungen getrouwd.
Mevrouw stoop was een hele lieve vrouw (mijn peettante) en het was een heel groot gezin met volgens mij 13 personen. Buurman sprak in die tijd Esperanto, daar hing ook een bordje van aan de brievenbus.

Mailen naar mij kan via Karel van Houten
Ik zou het leuk vinden iets te horen van oude buren.

Karel van Houten

Geplaatst: 27 oktober 2013

Roy meulenaar

Broer van Robbie meulenaar !

Wij hebben gewoond aan de wigbold ripperda str 19 2 hoog , je moeder hielp mijn moeder in de huishouding toen ze ziek was en later is overleden . Grt .Roy !!

Gert Jan van Gerner

In dezelfde straat

Hallo,

Zelf heb ik met mijn ouders en 2 broers en zusje ook in dit huizenblok gewoond. We woonden op het eerste portiek nr 176-I . In 1965 zijn we vanwege het werk van mij vader bij de NTS (later NOS) verhuisd naar Hilversum (ik was toen 8 jaar). Ik weet nog wel een paar namen . Op 176-Hs woonde de familie Geerts, met dochters Hillie, Jannie, Fetsje, Geertje, Hannie en Corrie en zoon Albert. Op 176-111 woonde de familie Jurgens met 2 zoons (weet ik de namen niet meer van) En op 174-11 woonde de familie Jakobs, de eersten die op de trap TV hadden, waar we dus op woensdagmiddag de Verrekijker en Pipo de Clown gingen kijken.

Wat ik me ook heel goed herinner was dat we af en toe als kinderen een ritje door de wijk maakten in de laadruimte  (met houten bankjes aan de zijkanten)  van een kleine vrachtauto van iemand in de straat. Was altijd een feestje.

Frans van den Berg

Karel

hee leuk karel, komt bekend voor.

Ja wij hebben wat afgelachen.

Leuk om te zien zoveel bekende namen.

Ik woon in middels in zwolle.

Gr Frans van den Berg

ruud lodewyckx

Colijnstraat:

Hallo Karel, At5 bracht mij even terug naar de geschiedenis van ons Geuzenveld en vooral de grijze "blokkendozen" van de Colijnstraat. Het gros van jouw verhaal herinner ik nog mij nog als toen. Mijn ouders woonden vanaf het begin op nr. 226-2 (helemaal op het einde) van de straat, boven eerst de kolenboer en later de rijschool. Hardstikke mooi deze verhalen. Anita Schuring, jij moet de naam Lodewyckx ook nog wel kennen. Nu ik dit alles weer weet, blijf ik verder kijken. Ruud Lodewyckx.

Tom Zalmstra

colijnstraat

Karel, ik was je benedenbuurjongen. Wij woonden op nr 180-2, boven de familie stoop. Je vader had een auto met drie wielen en luisterde graag naar opera muziek.

Inderdaad, de Bedford weet ik nog. om vijf uur 's middags mochten alle buurkinderen een rondje meerijden.

groeten,  Tom

Jos Herni

Klasgenoot?

Ik ben dan wel geen oude buur maar ik heb volgens mij wel met jou in de klas gezeten. Ik herinner mij vooral dat wij samen wel naar school liepen. Ik herken in je verhaal ook de naam Inge LeBelle, Hans Geerlings, Humpry, Rob Woudboer en mijnheer Mulder. Alleen was dat volgens mij niet de gymleraar, maar de meester van de 6e klas. Ik denk dus dat wij samen in klas 4, 5 en 6 hebben gezeten.

rh souer

fam souer

Wij woonde op 178 3 hoog dust naast jullie
fam souer vader gerit moeder rien de zonen gerard joop rob en mijn zus els
ik heb hele fijn herinderingen aan deze tijd
ging ook veel met je zus yvonne om hoop om wat meer van je te horen
groet yvonne van me
rh souer

karel van Houten

Re: buren

anita schuring:
Hallo karel, ik heb gewoond op nr 224- 3 hoog , van 1958 t/m 1972

Dan moeten we elkaar wel ooit hebben gezien, ik heb er van 1958 tot en met 74 of 75 gewoond.

Karel van Houten

Re: geuzenveld

ria krom:
Als kind gewoond, met herinneringen aan school, stoepranden, ritje met vaders vrachtauto en veel bekende namen gezien! Leuk er komen steeds meer gezichten en bijzonderheden naar boven! Groet ria kro

Volgens mij was dat van Noorman karton die grote Bedford en dan mochten we allemaal achterin.

anita schuring