Herinneringen aan Geuzenveld

Deel 1b: Multicultureel Geuzenveld

Geuzenveld

Later woonden beneden op de Ruys de Beerenbrouckstraat - 151-huis, zoals dat heet - de familie Pen, ook Friezen!

Ze hadden twee dochters waarvan er een Wieke heette de andere naam weet ik niet meer. Maar ook een zoon Guido. De vader van Guido Pen was elke avond uren bezig om zijn zoon Guido te trainen op het grasveld. Het heeft wel geholpen want Guido Pen werd later voetballer bij het eerste elftal van Ajax-1 met volgens mij Sören Lerby en Frank Arnesen en later FC Den Haag.
Toevallig was ik een aantal jaren geleden bij kennissen in Friesland die Guido Pen kende als trainer van diverse Friese voetbal clubs. Grappig want Nigel de Jong (Ajax en Nederlands-elftal en nu in Engeland spelend) een voetballer van nu komt ook uit Geuzenveld.

Vlakbij de Haarlemmerweg wonend kon je ook heel goed in de trekvaart op paling vissen. Dat gebeurde ook heel vaak en in de avonduren en altijd beet!

De polder die tussen Geuzenveld en later de sportvelden lag was de natuurlijke grens tussen Amsterdam Nieuw-Wwest en Halfweg en Zwanenburg. Op weg ernaar toe kwam je langs het zogenaamde A-sociale dorp. Beroemd in Amsterdam destijds, mede vanwege het paard in de gang bij de (meestal rot fruit verkopende ) één-benige fruitverkoper. Ik hoop dat later Andrë van Duin hier de inspiratie vandaan heeft met zijn hit “er staat een paard in de gang”.
In de polder liepen volgens mij nog vossen en veel andere kleinere diersoorten zoals konijnen rond en het barstte er van de roofvolgels. Het was eigenlijk nog een oase van ruimte, natuur en frisse lucht, waar het vanaf de Cort van der Lindenkade altijd goed toeven was als je van de natuur hield.

Voor de mensen uit de stad Amsterdam waren wij Geuzenvelders maar een vreemd gemixt volkje.

Lees ook deel 1a en er volgen nog veel meer herinneringen van Anton van Kaam.

En wilt u meer weten over Anton van Kaam en wat hij nu doet? Kijk op http://www.commuzika.nl

theo van genne

re:website geweisicht

Ach zoo lang als wei het begreipen?????

Re: Re: website gewijzigt

Anton van Kaam:

Bijna goed: Nu alleen nog 'gewijzigd' in plaats van 'gewijzigt'. Het is immers voltooid deelwoord, nietwaar?

Anton van Kaam

Re: website gewijzigt

Anton van Kaam:

Anton van Kaam

andere website naam

Anton van Kaam

website geweizigd

Anton van Kaam

Re: Herinneringen

Jan:
Beste Anton,
Leuke stukjes. En ik denk heel herkenbaar voor velen van ons. Juist die details halen veel uit onze herinneringen naar boven. Van de week in "ons oude buurtje"geweest ... nagenoeg alles verdwenen. Daarom is het fijn dat deze herinneringen (hopelijk) blijven bestaan.

Ja Rob op youtube vond ik jouw liedje Geuzernveld. geweldig ook over mijn oude school kameraad Pietje Weeling. En die jonge met die hazeip zag ik weer helemaal voor me. was een kleine fanatieking:) leuk man dat je oo muziek maakt. ik kon het niet laten dus heb ik jouw nummer Geuzenveld ook voor de radio gedraaid.

Anton van Kaam

Rob berndsen

Antoon moet dus anton zijn , sorry

Antoon moet dus anton zijn, sorry.

Rob berndsen

Reactie voor antoon

Antoon van Kaam met broertje Kees en zusje Tonneke herinner ik mij nog wel. Kees bracht mij de eerste vijf gitaar akkoorden bij via de house of the rising sun. Antoon was wat ouder en bleek veel beter te kunnen spelen dan Kees. Antoon was al vanaf de eerste Deep Purple in to hard rock. Hij hield duiven op zolder. Kees was zend amateur en bezorgde iedereen overlast door dat hij stoorde op de radio met z'n apparatuur. Kees is nog directeur bij ABN geworden. Hun moeder is jong overleden.

Jan

Herinneringen