Geopend!

Ga kijken hoe groot én mooi De Honingraat is: nu staat ie er echt!

Slotermeer

Vroeger kon je er judo doen, Spaans leren of je schildertalent ontwikkelen. Op de plek van buurthuis Slotermeer staat nu ‘De Honingraat’. Een naam die duidelijk moet maken dat er veel gebeurt. Zaterdag 9 november 2013 kon men dat zien tijdens de feestelijke officiële opening van deze place-to-be aan de Slotermeerlaan 103.

Je heerlijk uitleven op de muziek Foto: Shirley Brandeis, 9 november 2013

De letter E was verstopt op een zuil in de bibliotheek, de letter P was te vinden in de zaal van het Huis van de Wijk, de letter K stond op de achterkant van de deur bij de verloskundigen. Wie zaterdag de hele speurtocht – leidend tot een zin waarmee je een fraai spellenpakket kon winnen – volgde, merkte hoe groot én mooi De Honingraat is. Krap een jaar geleden gaf architect Dick van Gameren in het tegenovergelegen Tuinstadhuis nog een presentatie aan de hand van een maquette. Nu staat ie er echt en Van Gameren heeft geen loze beloftes gedaan. Een imposante entree zou er komen (klopt), er zou veel daglicht binnenvallen (klopt) en er zou fraai gekleurd meubilair komen (klopt, en leuk). Multifunctioneel Centrum Slotermeer heette het toen nog. Een werktitel, later vervangen door de zoetere naam, bedacht door bewoner Harry de Boer die naast 799 andere bewoners zijn (winnende) idee inzond op verzoek van de ‘Honingraatbewoners’. En dat zijn er nogal veel: het Ouder en Kind Centrum, het Huis van de Wijk met Stichting Eigenwijks, Dock Jongerenwerk, Verloskundig centrum Groei en de Openbare Bibliotheek – op de begane grond, wat een vooruitgang. Met daaraan vast horeca Coffeemania. Kortom, in De Honingraat kun je cappuccino drinken, tijdschriften lezen, internetten, een sportles volgen, een activiteit organiseren en meer. Een centrale, bruisende ontmoetingsplek is het geworden en dat is precies wat wethouder Jesse Bos wil voor de buurt. “Ik hoop dat dit pand het sociale hart van Slotermeer wordt. Een plek waar bewoners graag willen zijn en graag binnen komen wandelen. Een gebouw dat zij als van hen ervaren, waar ze samen met de organisaties hun eigen steentje bij willen dragen aan ons stadsdeel.”
Zaterdag kon het bezoek alles in een notendop beleven. Er werd geacteerd door het Zid Theater, yoga gedemonstreerd, opgetreden door jong talent van Express your best, er was een poppendokter, een tweedehandsmarktje met zwangerschapskleding, er werden lampionnen geknutseld voor de Super Sint Maartenoptocht van zondag, bij de bibliotheek trad Meneer B op voor de jongsten, er werd Muziek op Schoot gemaakt voor nog jonger, er waren biliotherapeuten met boekadvies, een informatiemarkt gaf nog meer informatie (onder andere over energie besparen en het Buurtveiligheidsteam) brassband Kalentura maakte muziek en Coffeemania deelde hapjes uit. Kortom, het was een drukke bedoening. Precies zoals in een Bijenkorf. Maar die naam was al vergeven aan een groot warenhuis. De Honingraat is van Slotermeer.

Geplaatst: 15 november 2013

Geboeid kijken en luisteren naar meneer B Foto: Shirley Brandeis, 9 november 2013