Broedplaats De Vlugt bestaat vijf jaar

1 Fan

Zaterdag 10 oktober was er een feest ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van  Broedplaats De Vlugt. Annick Marquer van het Geheugen van West maakte een fotoreportage. Alle deelnemers hoopten maar één ding: dat Slotermeer zich gaat ontwikkelen tot één van de hippere wijken van Amsterdam.

Eén van de tientallen schilderijen Foto: Annick Marquer, 2015

Mauricio Escobar
Bijna alle artiesten van de Vlugt waren aanwezig, teveel om ze allemaal te ontmoeten en op de foto te zetten. Wel sprak ik met Mauricio Escobar, een Colombiaan, hij was verbaasd over het grote aantal bezoekers maar vooral van hun nuchterheid! Hij woont sinds kort in Amsterdam en vertelde nooit meer terug te willen, Nederland is prachtig!

Mauricio Escobar uit Colombia toonde zijn werken Foto: Annick Marquer, 2015

Patula Berm
Patula Berm, een zeer bekende glaskunstenares, was weer zeer creatief geweesten, behalve de beroemde glasjurken, had zij nu ook prachtige hanglampen en spiegels;één ding viel op: geen glas deze keer maar metaal, vissen en vogels samen...

Prachtige spiegels van Patula Berm Foto: Annick Marquer, 2015

KunstWest
Bij KunstWest waren Rick Goudsmit en Jasper Banen in hun nopjes, zij hadden vele schilders uitgenodigd en de doeken kregen veel complimenten.

KunstWest werd druk bezocht Foto: Annick Marquer, 2015

Pantijn Poppentheater
Pantijn Poppentheater heeft altijd veel succes op de Dam, daar komen honderden kinderen, én volwassenen naar Jan Klaassen kijken. Zaterdag was er een grote verrassing, een Poppenkast Museum met heel oude poppenen decorstukken. Succes gegarandeerd!

Pantijn Poppenthater is succesvol tot op de Dam Foto: Annick Marquer, 2015

De volgende vijf jaar beloven zeer vruchtbaar te worden en zullen zeker bijdragen aan het hipper worden van onze wijk!