Graindog

7 Fans

Musicus en kunstenaar Graindog (artiestennaam van Rik Spann) bezorgde het publiek van het C-Lab van KunstWest op zaterdag 8 juli een onvergetelijke avond.

Een Nederlandse Brassens? Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 8 juli 2011

Met zijn unieke stijl, waarin zo uiteenlopende invloeden als Leonard Cohen, Lou Reed, Harry Sacksioni, flamenco en zelfs Franse songsmeden als George Brassens en Léo Ferré doorklinken, zette hij een adembenemend concert neer. Extra bijzonder was zijn creatieve gebruik van een zogenaamd “Loop Station”, waarmee hij allerlei gitaar- en zangpartijen ter plekke opnam en weer afspeelde, om er vervolgens weer overheen te improviseren. Het publiek genoot van zijn warme, diepe stem, zijn virtuoze gitaarspel, zijn unieke composities en arrangementen en zijn subtiele, emotionele voordracht. En dit alles in een geweldig decor, bestaande uit kunstwerken gemaakt door kinderen uit de buurt. Een meer dan waardige afsluiter van het concertseizoen van kunstenaarssociëteit KunstWest in broedplaats de Vlugt

Meer informatie over Graindog (albums en concerten) is te vinden via http://www.rikspann.com. Dan kom je terecht op de site van Studio Prnanski, waar deze artistieke duizendpoot zijn projecten bundelt.
Of klik op onderstaande link (Adobe.pdf) voor informatie over de "Karma Twist zomer promotietour".

Het publiek luistert aandachtig Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 8 juli 2011