Van de wereld in artKitchen

Jos van der Sommen, Versus, 2007. Olieverf op doek, 80 x 60 cm

Solo-tentoonstelling Jos van der Sommen

Onder de rook van Amsterdam, op het ruige terrein van 1800 Roeden in west, opende artKitchen gallery in 2006 opnieuw haar deuren. Deze bijzondere plek maakt het mogelijk te ontsnappen aan de drukte van de stad en met volle aandacht de kunst in je op te nemen.
De nieuwste werken van Jos van der Sommen komen dan ook juist hier volledig tot zijn recht:

Waar houdt realiteit op en begint fictie?

Daartussen ligt een schemergebied waar nauwelijks een vinger op te leggen valt.
Jos van der Sommen verkent met een sterk gevoel van zekerheid deze ongrijpbare omgeving. Zijn tekeningen en schilderijen zijn toevallig vastgelegde ‘kiekjes’ waaruit duidelijk wordt dat Jos van der Sommen oog heeft voor alledaagse taferelen. Toch wordt een vervreemdende werking bereikt doordat de kunstenaar die alledaagsheid weet te transformeren tot buitengewone bijzonderheden.

De voorstellingen op de schilderijen van Jos van der Sommen zijn tot in het kleinste detail uitgedacht en vormen daardoor een gebalanceerd geheel. Van der Sommen schept een nieuwe wereld door alledaagse impressies en fragmenten vast te leggen in een ‘ideeëndatabank’ om vervolgens deze vluchtige beelden weloverwogen uit te werken op doek.

Naast vele succesvolle exposities en publicaties hebben verschillende bedrijven zijn werken in hun collectie opgenomen. Tevens hebben het Stedelijk Museum in Amsterdam en het Noord-Brabants Museum in ’s Hertogenbosch werken van Jos van der Sommen aangekocht.

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met info@artktichen of 020 - 622342

artKitchen gallery