De Wijksymfonie

Geuzenveld Slotermeer

Muziektheater in Geuzenveld en Slotermeer

Hoe was het vroeger in Geuzenveld en Slotermeer?
In de jaren 50 werd de wijk gebouwd als tuinstad. Veel groen en veel ruimte. In de loop van de jaren veranderde er veel. Veel van de oorspronkelijke bewoners vertrokken en er kwamen nieuwe bewoners voor in de plaats. Er kwamen andere winkels, er werden andere contacten gelegd.
Mensen uit andere culturen vonden hun plek in Geuzenveld en Slotermeer. Ook zij zijn nu de bewoners in dit stadsdeel en vinden allerlei wegen om met elkaar contact te krijgen. Via de school van de kinderen, het buurten clubhuis en andere activiteiten.

Ieder heeft een eigen verhaal hoe hij/zij hier is terechtgekomen. Ieder heeft een reden om hier te wonen of te werken. Ieder beschouwt Geuzenveld/Slotermeer als de plek waar een groot gedeelte van hun leven zich afspeelt. Er is al veel veranderd sinds Geuzenveld en Slotermeer werden gebouwd. En ook nu gaat er weer veel veranderen. Huizen worden gesloopt of gerenoveerd. Over een aantal jaren zal het weer anders zijn om hier te wonen.

Al deze ontwikkelingen wil theatergroep TAMAR verwerken in een muziektheaterstuk waarvan we een eerste versie willen ontwikkelen die we in 2009 laten zien. Het heet: De Wijksymfonie. Maar voor het zover is moet de tekst worden geschreven. Op basis van de verhalen van de bewoners die willen vertellen over hun leven in Geuzenveld/Slotermeer. Over hoe het was en hoe het nu is.

Daarom zijn wij, de mensen van TAMAR, op zoek naar mensen die door ons geïnterviewd willen worden. We leggen hun verhalen vast en gebruiken de gegevens om een theaterstuk te schrijven waar alle aangedragen elementen in zijn verwerkt. Een theaterstuk waar de bewoners, samen met professionele acteurs en muzikanten, zelf in meespelen. Zowel toneel als muziek. Waar bestaande activiteiten in dit stadsdeel participeren.
Een theaterstuk voor en door de bewoners van Geuzenveld en Slotermeer.

Als u uw ervaring wilt delen. Laat dat dan snel weten.

Anita van Soest
030 – 228 34 85
06 – 513 78 036
Hans Visser
020 – 663 77 59
06 – 205 32 492

E-mail Tamar

Bert Janmaat

inbreng voor je libretto / theaterstuk

Martijn de Graaf (stadsdeel Geuzenveld) heeft me geattendeerd op het voornemen van TAMAR om een muziektheaterstuk over Geuzenveld/Slotermeer te maken. Meespelen daar begin ik niet aan, maar voor een interview over mijn periode(s) in Geuzenveld, 1957 - 1966 en 1971 - 1981 kun je een afspraak maken. Je kunt me via m'n kantoor bereiken (020 - 626.43.15)