KYMENLAAKSO? MUSEUM IN FINLAND

Dat is best vreemd voor het Geheugen van West, hoezo Finland? Hier zijn wij best gewend aan alle nationaliteiten, maar zomaar een Finse dame op bezoek komt niet zo vaak voor.

Marja Salmijärvi, conservator bij het Provinciaal museum tevens Maritieme museum. Bron: foto Annick Marquer, 2017.

Zij heet Marja Salmijärvi, werkt als conservator bij het Provinciaal museum tevens Maritieme museum, maar organiseert ook voor 23 andere musea verschillende tentoonstellingen.

Marja wilde alles weten over het Geheugen van West, zij had allerlei vragen over de organisatie, maar ook uit deze buurt.

Na een uur vond zij het geweldig om Nieuw-West te bezoeken.

Met de auto hebben wij een rondrit gedaan, zij was vol bewondering voor al het groen, de rust van sommige wijken en de Sloterplas. Het allermooiste vond zij wel Parkrand, daarom op de foto daar gezet.

Het was een zeer leerzame middag voor ons beide, wij hebben genoten.

Het maritiem museum van Kymanlaakso.