Tentoonstelling Rijke Eenvoud in het Van Eesterenmuseum

Gisteravond was de opening van de nieuwe tentoonstelling "Rijke eenvoud".
De vaste opstelling over de Westelijke Tuinsteden is aan de kant geschoven en heeft plaats gemaakt voor interieurs en objecten uit de wederopbouw van Gerrit Rietveld, Hein Salomonson, Dirk van Sliedregt en Coen de Vries.

Affiche tentoonstelling Rijke Eenvoud Bron: Van Eesteren Museum, 2018.

Heel bijzonder dat de heer de Vries zelf aanwezig was! Hij is op 22 augustus 100 jaar geworden! Heel leuk om met hem te spreken over al zijn ontwerpen, het laatste is een stoel die door de bijzondere constructie ook een fauteuil kan worden! Nu ook te bewonderen in het Paviljoen. Ook is er werk van de hedendaagse makers Chris Slutter, Mina Abouzahra en Day Collective in de tentoonstelling opgenomen.

En als de avond valt, verandert het paviljoen in een lichtbaken door een lichtinstallatie van videokunstenaar Martin Boverhof.

De bijzondere oude en aanstaande klassiekers zijn tot en met 5 mei 2019 in het Van Eesteren Paviljoen te bekijken.