Light, Air & Space meet Generation Y

Zeven jonge, nieuwe en frisse ideeën voor Nieuw-West

Auteur: Jan Hart
1 Fan

Vrijdag 15 mei opende in het Van Eesterenmuseum de Pop Up tentoonstelling Light, Air & Space meet Generation Y. Internationale studenten van de Academie van Bouwkunst in Amsterdam werkten aan een geheel eigen visie op verschillende openbare ruimtes en vernieuwing van het woningbestand in Amsterdam Nieuw-West.

Pop Up tentoonstelling Light, Air & Space meet Generation Y Bron: copyright Dafne Wiegers, 2015

Kansrijk, duurzaam en uitvoerbaar
Minstens zo belangrijk aan de zeven ideeën is dat de studenten hun visie hebben uitgewerkt in kansrijke, duurzame en uitvoerbare plannen. Ook wordt de uitvoerbaarheid van deze ‘wilde’ plannen getest en besproken tijdens twee ontbijtsessies met belangrijke stakeholders zoals projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties en de gemeente Amsterdam. Een speciale bijeenkomst met bewoners uit Nieuw-West vindt plaats op 12 juni.

Affordable Paradise
Nieuwsgierig? Kom dan vanaf vandaag zelf deze zeven inspirerende concepten met klinkende titels zoals Affordable Paradise, Incremental Infill en New West Waterways bekijken, de toegang is gratis. Wij zijn benieuwd wat je er van vindt. Voor positieve feedback en opbouwende kritiek is tot en met 27 juni ruimte gereserveerd.

Pop Up tentoonstelling Light, Air & Space meet Generation Y Bron: copyright Chiara Dorboplò, 2015

Pop Up tentoonstelling Light, Air & Space meet Generation Y Bron: copyright Lisa Ohls