Multicultureel: niet naast elkaar, maar met elkaar!

Auteur: Meryem

Ik woon al bijna 35 jaar met veel plezier in Amsterdam Nieuw-West. Ik kan genieten van wandelen in het Sloterpark maar ook van de bedrijvigheid op de markt, waar alle culturen vertegenwoordigd zijn.

Vrouwen van Nieuw-West - Meryem

Het is mooi dat er veel verschillende culturen wonen maar ik vind dat de mensen te weinig verbinding met elkaar hebben. Veel mensen leven in hun eigen bubbel. Dat zou ik graag willen veranderen en daarom ben ik bezig met het opstarten van een nieuwe basisschool in Amsterdam-West in de Frederik Hendrikbuurt, waar de verbinding met elkaar centraal zal staan. In augustus 2019 gaan we starten met deze school. Het is mijn droom dat de kinderen die nu opgroeien in vrede en met respect voor elkaar samen kunnen leven. De huidige segregatie in het onderwijs zal er voor zorgen dat we voorlopig nog niet van de polarisatie in de maatschappij af zijn. Om dit te doorbreken moeten we beginnen bij de kinderen: op de basisschool dus!

Dit verhaal is onderdeel van het project Vrouwen van Nieuw-West.
Klik hier voor nog meer verhalen.