Ontplooiing!

Auteur: Tina

Toen wij ongeveer 15 jaar geleden in Nieuw-West kwamen wonen, was ik nog niet zo lang gestopt met werken. Eindelijk kon ik de dingen doen die ik altijd al had gewild.

Vrouwen van Nieuw-West - Tina

Na bijna 20 jaar carrière in mantelpak en pumps, kon ik weer de kleren dragen die ík wilde, mijn nagels groen, blauw of zwart lakken – mezelf zijn. En ik had dus tijd om dingen te doen waar ik blij van word: dansen, taal, kleren maken. Ik ging op buikdans-les in het buurthuis, en op flamenco-les, ook in het buurthuis. Met taal bezig zijn, vind ik ook heerlijk, dus ging ik Nederlandse les geven aan vrouwen, thuis.

Mijn eerste cursiste was Turks, dat maakte dat ik ook graag Turks wilde leren. Bij STOC heb ik een paar jaar Turkse les gehad, en daarna ben ik er zelf als vrijwilliger gaan werken. Eén middag in de week geef ik Nederlandse les, voornamelijk aan vrouwen, dat doe ik nu een jaar of 8 en ik wordt er nog steeds blij van. Sinds ik hier ben komen wonen, ben ik eindelijk ontplooid!