Veertig Vrouwen om Nooit te Vergeten

Rondreizende tentoonstelling

Internationale vrouwendag demonstratie op de Dam op 8 maart 1988

Op 13 september 2024 om 15.30 uur vindt de feestelijke opening plaats van de
digitale tentoonstelling "Veertig Vrouwen om Nooit te Vergeten" in
Emancipatiecentrum Vrouw en Vaart, President Allendelaan 733, 1068 VN Amsterdam.

Een reizende tentoonstelling met twee video-installaties en textielkunst over de levensverhalen van vrouwen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de Turkse en Marokkaanse vrouwenbeweging in Nederland. De tentoonstelling is onderdeel van het project ”De geschiedenis van de Turkse en Marokkaanse vrouwenbeweging in 40 verhalen”.
Dat is een generatie, die hebben het zwaar gehad, die hebben een zware prijs betaald, maar die hebben ook wel de deuren geopend voor waar we nu staan

Het wordt een feestelijke opening met een prachtig stemmenspel waarin fragmenten van de verhalen worden nagespeeld, een workshop gezamenlijk weven met kunstenaar Rosa Smits, en gastsprekers die vertellen over het belang van het bewaren van deze verhalen voor de geschiedenis van Nederland. Daarnaast wordt het een mooi moment van samenkomen, wederzien en ontmoeting met hapjes, drankjes en inhoud.

Hier meer informatie