Geboren Amsterdammer, getogen in Nieuw-West

Auteur: Kimberley

Ik ben geboren in Amsterdam Zuid-Oost en in mijn 4e levensjaar met mijn moeder en zusje verhuist naar Amsterdam Nieuw-West, Slotermeer. Ik woon hier inmiddels al vierentwintig jaar met veel plezier. Op mijn 22e zijn mijn man en ik een half jaar uit Amsterdam weggegaan. Hier voelden wij ons beiden al vrij snel zó ellendig over dat we terug wilden en er was geen seconde twijfel over waarnaar toe dat zou zijn: Amsterdam Nieuw-West. Het werd Osdorp.

Vrouwen van Nieuw-West - Kimberley

Nieuw-West is voor mij thuis. Wandelen of fietsen in het Sloterpark of door de Tuinen van West, heerlijk! Alles wat ik nodig heb kan ik dichtbij vinden: sportfaciliteiten, zwembad, supermarkten en horeca. Wanneer ik een avond uit wil is het centrum van Amsterdam 25 minuten met de tram of 20 minuten op de fiets.

Ook mijn werk bevindt zich in Amsterdam Nieuw-West. Ik ben afgestudeerd als Pedagoog aan de Hogeschool van Amsterdam en werkzaam als pedagogisch behandelaar bij een zorginstelling voor kinderen, jongeren en volwassenen met een communicatief meervoudige beperking. Dit houd in dat deze personen doof of slechthorend zijn of een taalontwikkelingsstoornis hebben en daarnaast ook een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

Soms reageren mensen geschrokken wanneer ik vertel waar ik woon: ”Voel jij je daar veilig?” Het antwoordt is volmondig “Ja!”. Het is een prachtig stadsdeel, met veel groen, waar diverse culturen op een fijne manier samen leven. Er spelen problemen, maar die zijn in mijn ogen niet exclusief verbonden aan het stadsdeel of aan de personen die er wonen. Deze zaken spelen namelijk ook in andere stadsdelen en buiten de randstad. Wat ik uit mijn werk toepas in het dagelijks leven is dat een persoon of in dit geval stadsdeel, niet enkel bestaat uit problemen. Er zijn altijd ook dingen die goed gaan. Door te kijken naar wat er goed gaat, kun je kijken naar hoe het komt dat het op die vlakken wel lukt, daar lering uit trekken en vanaf dat punt samen verder bouwen. Uiteindelijk willen we namelijk allemaal hetzelfde: ons prettig en thuis voelen in onze leefomgeving.

Dit verhaal is onderdeel van het project Vrouwen van Nieuw-West.
Klik hier voor nog meer verhalen.