Gezinnen in hun eigen kracht zetten

Auteur: Maureen

Ik woon al 23 jaar naar tevredenheid in Nieuw-West. Het is tevens mijn werkgebied en ik zou het niet anders willen. Het is een mooi, groen stadsdeel, met veel diversiteit aan bewoners, activiteiten en cultuur.

Vrouwen van Nieuw-West - Maureen

Als gezinsmanager bij Jeugdbescherming Amsterdam zie en hoor ik veel heftige en schrijnende zaken die zich afspelen in gezinnen. Ik vind het belangrijk om ouders en jongeren weer in hun eigen kracht te zetten, zodat ze hoop blijven houden op een positieve toekomst. Zelf ben ik een alleenstaande moeder die ook moeilijke tijden heeft gekend, maar altijd haar hoofd en hoop hoog heeft gehouden. Dat wil ik ook uitstralen naar mijn omgeving en cliënten. Niets is mooier dan na jaren een ex-cliënt tegen te komen op het Osdorpplein, die vertelt over een eigen huisje, baan en gezin.

Nieuw-West komt vaak negatief in het nieuws. Dat er veerkrachtige, positief gestemde mensen wonen en werken mag ook wel eens gezegd worden!

Dit verhaal is onderdeel van het project Vrouwen van Nieuw-West.
Klik hier voor nog meer verhalen.