Ik geloof dat er meer is dat ons bindt dan wat ons scheidt

Auteur: Martje

Ik ben het kind van ouders die uit een boerenmilieu kwamen en van het platteland naar de grote stad verhuisden.

Vrouwen van Nieuw-West - Martje

Toen mijn ouders in Amsterdam-Osdorp kwamen wonen was mijn moeder hoogzwanger van mij. Mijn twee broertjes dachten dat ze in een vakantiehuisje gingen wonen omdat er overal zand was. Ja, zo ‘nieuw’ was het daar nog. Zes weken later werd ik geboren als kind van een Friese vader en een Gelderse moeder, op de plek waar ik nu nog steeds woon.

Ik ging naar school in Osdorp en Slotervaart en heb later Rechten gestudeerd aan de VU. Na mijn studie heb ik gewerkt bij de Rechtbank in Amsterdam en later Haarlem. Vijfentwintig jaar geleden ontdekte ik de Osdorpse politiek, en zij mij. Twaalf jaar heb ik het geluk daar te mogen werken als wethouder Welzijn en als vicevoorzitter van het stadsdeel.

Vanaf mijn vroegste jeugd is mij meegegeven dat het belangrijk is om te zien naar elkaar en dat er in het leven meer is wat we met elkaar gemeen hebben dan wat ons scheidt. Dit zijn de belangrijkste drijfveren geweest bij alles wat ik later ben gaan doen, bijvoorbeeld in mijn vrijwilligerswerk bij het ontwikkelingscentrum voor vrouwen, De Hippe Heks. Ook al komen we uit heel veel verschillende streken: er is meer wat ons bindt dan wat ons scheidt.

Dit verhaal is onderdeel van het project Vrouwen van Nieuw-West.
Klik hier voor nog meer verhalen.