Ik heb het naar mijn zin bij de Hippe Heks

Auteur: Erna

Mag ik mij even voorstellen? Ik ben Erna en woon sinds 1985 in Slotermeer. Mijn buurvrouw zou samen met twee andere vrouwen bij de Hippe Heks een naaicursus geven. Zo ben ik daar terecht gekomen. Mijn buurvrouw heb ik daar nooit gezien maar ik ben blijven hangen.

Vrouwen van Nieuw-West -  Erna

Vrouwen van Nieuw-West - Erna

De Hippe Heks is een organisatie voor vrouwen. Je kunt er onder andere yoga doen of meezingen in het koor. Ook wordt er Nederlandse les gegeven aan buitenlandse vrouwen. Vooral op de vrijdagmiddag is het er leuk. Dan hebben we ‘club Hippe Heks’ waar we van alles doen: van naailes, haken, breien en leer bewerken tot een quilt/patchwork project.

We zijn nu bezig met wandkleden maken. Iedereen die het leuk vindt kan daar haar steentje aan bij dragen. Het is de bedoeling dat er vier wandkleden komen met als thema de vier seizoenen: lente, zomer, herfst en winter. Het zomer wandkleed is ondertussen af en zijn net gestart met het herfst wandkleed. We maken gebruik van hexagonen. Dat werkt als volgt: er worden van een bepaalde papierdikte hexagonen gestanst (een hexagoon is een zeshoek), waar vervolgens stof omheen wordt gemaakt. Hoe strakker hoe beter. Dat geheel wordt dan aan elkaar genaaid volgens een bepaald patroon. Zo kun je van alles maken! Echt héel mooi en leuk om te doen.

Wat ook heel leuk is: tussen de naailes en het quilten/patchwork lunchen met elkaar, brood met beleg, een salade, thee – koffie - melk en karnemelk. Ik heb het daar erg naar mijn zin!

Dit verhaal is onderdeel van het project Vrouwen van Nieuw-West.
Klik hier voor nog meer verhalen.