Blote billen

Op zondagmiddag trad Bonny Sint Clair (onder intimi ook wel gekscherend "Bonnie zingt zich klaar" genoemd) op met de band Unit Gloria.

Te commercieel vond ene Wessel ? dit en liet zijn ongenoegen blijken door (wel of niet onder invloed van drank?)vlak voor het podium te gaan staan, zijn broek te laten zakken en met zijn grote blote bleke billen vlak voor Bonny te gaan staan, die zich overigens niet van de wijs liet brengen en gewoon proffesioneel doorzong. Grote hilariteit! Maar misschien had Bonny ook wel een sherrytje of wat op, haar kennende, en zag ze het niet eens.

Bintangs

De Bintangs, die overigens ook op de poster vermeld staan, hebben ook nog een optreden gehad in het Buurtcentrum Geuzenveld rond de kerst in 19?? ook SPACE 7 speelde er. Ik herinner me een gigantisch hakkende drummer van de Bintangs die het bloed uit zijn vingertoppen sloeg.

Earth and Fire

Wat ook nog "leuk" is om te vermelden. Earth and Fire had zoals vermeld een optreden op dit festival. Toen na het optreden het instrumentarium ingeladen moest worden werd er door ene Jopie H. een Fender versterker van hun achterovergedrukt. Die is toen doorgesluisd naar de giatarist van Space 7 , Ruud M. De versterker werd zwartgeverfd (was blond van kleur) en hij heeft er nog lang op kunnen spelen.
Muzikanten onder elkaar zullen we maar zeggen.

re: poster

Ik vergat erbij te vermelden dat de afbeelding van deze poster me ter beschikking is gesteld door (malle Pietje de bewaarder) Fred. F. die over een schat van oude info beschikt.
Met dank Fred.

Poster Popweekend 1974 Geuzeneiland

POSTER - Van het grootste evenenment wat Buddha ooit heeft georganiseerd: het beruchte popweekend op het Geuzeneiland, met diverse grote namen zoals Unit gloria, Livin' Blues en Earth and Fire. Dit is een groot fiasco geworden, de bezoekers aantallen waren dusdanig laag dat er een groot tekort aan inkomsten was, waardoor er de nodige problemen ontstonden met de uitbetaling aan de bands. Toen viel Buddha al onder de paraplu van het wijkcentrum (buurthuis) Geuzenveld. (zie ook: Jongerencentrum Buddha in Geuzenveld met de daarbij behorende reakties) Ik zat tot kort voor het gebeuren in de organisatie, maar na verschillende malen tijdens vergaderingen gewaarschuwd te hebben dat er o.a. te weinig aan reklame werd gedaan, waar nogal luchtig overheen werd gestapt ben ik uit de organisatie gegaan. Ik was (met nog 2 anderen) het niet eens met het beleid, ook vwb. de beveiliging, daar had men namelijk de sportschool van Frits Vermaesen voor ingehuurd (pintjak Silat) men dacht natuurlijk "if you can't beat them, join them, ... (op de laatste dag kreeg het hetzelfde effect als toen de Hells Angels op het Altamont festival van de Stones, weliswaar niet zo rigoreus, maar ook die begonnen om niks te vechten, de groep van Frits moest ook zijn frustraties kwijt denk ik omdat er niets te doen was geweest dus begonnen die maar onder elkaar te stoeien/vechten).
Maar goed ....achteraf. Enfin ....i rest my case. Ik ben overigens wel met mijn tentje en slaapzak naar het festival toe gegaan, en zal nooit vergeten het wakker worden op zondagmorgen met het geweldige nummer van YES - "Yours is no disgrace" (met dank aan Peter vd. Werff die hoog in de geluidstoren sliep en werkte) - Altijd zal deze song voor mij verbonden zijn met het Geuzenpopfestival. Welke voor mij ondanks alles leuke herinneringen heeft nagelaten