Jongerencentrum Buddha in Geuzenveld (een reactie)

Geuzenveld

"Ik wist niet dat ik uit een criminele naar pis ruikende familie kwam! Maar goed er is mee te leven."

Hoi Geuzenluitjes,

Leuk hoor deze site en ik heb met plezier alles gelezen.

"Utopia vond ik altijd hardstikke leuk en op zondagmiddag gingen we uit ons dak op goede muziek. Natuurlijk veel lol gehad met alle meiden (vooral over de jongens). We gingen ook heel vaak met een hele groep jongeren naar Spaarnwoude om te roeien en te zwemmen. Volgens mij is er ook een keer een roeiboot gezonken omdat er zoveel passagiers waren! We hebben in ieder geval heel veel gelachen en als we in Buddha waren gingen we vaak even wandelen naar snackbar Buddy, want daar vonden we de patat zo lekker. Ik weet ook nog dat we een keer in de buurt liepen en in een etalage een kartonnetje zagen met daarop vermeld: Onderbroek te koop met klein vlekje. We hadden net een slok chocomel in ons mond en moesten zo lachen dat de hele etalageruit onder de chok zat. (overmacht)
Het Geuzeneilandconcert daar ben ik ook nog geweest maar het enige wat ik daar nog van weet is dat mijn vriendin Nanda optrad en dat we ons helemaal suf geklapt hebben voor haar. Trouwens er schiet me nog wat te binnen. Nanda en ik hebben in Utopia mijn broer Hendrik een keer een hele middag onder de bar laten zitten omdat er een meisje binnenkwam dat hij even niet wilde zien. Hendrik vroeg steeds of ze al weg was en dan zeiden wij van niet. Hij kreeg super pijn in zijn rug van het bukken. (hi hi hi) Toen Utopia opgericht werd hadden we veel vergaderingen en ik weet nog dat er een vergadering over de leeftijdgrens was en Hendrik en ik meteen de grens wilden hebben op in ieder geval niet ons jongste broertje (we waren bang dat hij dingen ging verklappen thuis) We waren heel fanatiek en ons P.P.tje was zo kwaad op ons dat hij er niet bij mocht! Moet eerlijk zeggen dat ik ook niet meer weet of hij later toch kwam. Op de trap naar de kerk zaten we heel vaak te zingen en dan speelde Nanda gitaar. We hadden altijd gospelrepertoire en we vonden onszelf geweldig. Ik heb trouwens ook nog op het Ambassadejongerenkoor gezeten en dat was ook een hele leuke tijd. Ik weet nog dat we naar Parijs zijn geweest en hebben daar in een hele mooie kerk gezongen. Verder heb ik het altijd erg naar mijn zin gehad in Geuzenveld en ik weet nog dat we vaak gingen zwemmen in Zwanenburg met een hele groep. Onze buurjongen Fred speelde in een bandje en we gingen natuurlijk mee naar optredens en dan vroegen we steeds of ze "Ride my pony" wilden spelen want dat was zo'n lekker dansnummer."

"Mijn buurmeisje Tineke nam een keer een fles wodka mee naar Buddha en die avond hadden we supermixen en superlol. En ja ik ben ook een keer verschrikkelijk dronken geworden. Er was een feestje en we hadden een leuke avond. Ik bleef helpen opruimen en toen heb ik alle bodempjes opgedronken. Oeps! Ene Lody heeft me thuisgebracht.(nog bedankt) Ik ben drie dagen ziek geweest maar het was meteen een goede les."

"Die bewegingsexpressie herinner ik me ook en al die onzin vonden we zo interessant en gewoon het bij elkaar zijn was al leuk. Het was heerlijk om aan de rand van een grote stad op te groeien."

Nou Geuzenluitjes, dit was het weer even en ik hoop dat er nog veel reacties komen.

Doei van Marie-Anja

Deze reactie verscheen op 1 december 2008 onder het stuk Jongerencentrum Buddha in Geuzenveld.
Omdat natuurlijk niet iedereen alle reacties leest, hebben we deze reactie 'naar voren' gehaald. Klik op de rode link en lees vooral ook al die andere reacties. De redactie.

Jan Rahder

Die 2 broers die je bedoelde en in Virgin speelden waren Ton en Piet van Zanten.
Tonny Ruys kwam ik jaren geleden nog eens tegen op de Tussenmeer met Koninginnedag met zijn vriendin waar hij volgens mij al jaren mee was. Ik dacht dat ze in Osdorp woonden.

Marie-Anja

Lavet en douche

Hoi Jan

Het stukje over een gezin met zes kinderen met rood haar en naar urine ruikend(soms) stond ergens onder een ander verhaal en het maakt me ook verder niet uit hoor maar het is toch het vermelden waard dat wij best netjes waren en in ieder geval wel regelmatig gebruik maakten van lavet en douche. Ik computer nog niet zo lang dus kon ik het verhaal even niet meer vinden maar staat zeker ergens vermeld want laatst kwam ik het weer tegen.

Groetekes van Marie-Anja

Pis

Ik denk niet dat jullie hele familie naar pis rook, zeker niet. Wie beweert dat eigenlijk , ik heb het nergens kunnen lezen hier.
Wel dat je broer Hendrik soms kruisgeurdampen met zich meedroeg. Dus dat zal het geweest zijn. En ouders kunnen wel netjes zijn maar als kinderen overal lak aan hebben en het verdommen om elke dag een schone onderbroek aan te trekken of een washandje over de edele delen te halen krijg je van dat soort smakelijke dingen. Bovendien ging je in die tijd misschien 1 keer per week in bad.

Marie-Anja Seitz Warmerdam

Jan even een antwoord

Hoi Jan

Ja ik herinner me wel dat Marga Besters verkering met je had en dat jullie allebei soulkikkers waren in die tijd. Later is Marga inderdaad met Arie getrouwd en ze zijn nog steeds bij elkaar. Leuk Hè. Ralph en Danderie herinner ik me ook want mijn broer Hendrik was bevriend met Ralph en dus heb ik die nog wel eens gezien. (alweer een tijdje geleden) Geuzenveld was eigenlijk al heel multucultureel maar wij hadden dat helemaal niet in de gaten en er waren altijd vriendschappen door de buurten heen. Het geloof was eigenlijk zo belangrijk in die tijd dat heel veel andere dingen wegvielen.
We zijn er in ieder geval geen slechte mensen door geworden .

Bericht voor Jan Rahder

Welke band bedoelde je Jan en waar kwamen ze vandaan en waar speelden ze ?

Jan Rahder

herinneringen Geuzenveld

Hoi, mijn naam is Jan Rahder, en las jullie verhalen over Utopia. Wij woonden in de Joost Bilhamerstraat 17. Ik kan mij sommige dingen nog wel herinneren. Ik was misdienaar in de kerk (de enige kleine Indo geloof ik) en na afloop onder de kerk koffie drinken. Ook de feestjes, met verschillende bands of Dj's. Mijn broers en ik (Pieter, Freek ) waren soulkikkers. Ik heb nog een tijdje verkering gehad met Marga Besters (zij ging geloof ik met Arie Keuning er vandoor.) Daarna met Hennie Heynen uit de Sam van Houtenstraat een paar jaar op het Ambassadejongerenkoor gezeten; ik heb toen nog even op het orgel gespeeld, maar later kwam de nieuwe organist en dirigent, en dat klonk stukken beter.) Ik ben met Hennie 16 jaar getrouwd geweest; ik ben nu hertrouwd, heb 2 kids en woon al sinds 1995 in Hoorn/Zwaag. Wat ik verder van Geuzenveld kan herinneren zijn mijn buren, Ralph Konig en zijn broer Danderie. Veel Indische mensen woonden bij ons in de buurt. Familie Marcel, Woesthof en Rijnders e.a. Altijd geld lenen van elkaar, want je had grote gezinnen (wie niet ?) en een klein salarisje. Wat je noemt, het was ook bij ons een zoete inval voor vrienden en kennissen. Ik speelde ook in een bandje (Virgin) met Tonnie Ruys (drums), en 2 broers en een zangeresje waarvan ik de namen niet meer weet. We speelden o.a. nummers van Pink Floyd. Er was inderdaad ook een band die veel soulnummers speelde, waarvan de zanger Fred heette, die goser kon goed zingen. Mijn herinneringen gaan terug tot de dr. Alfons Ariensschool, de bouw ervan achter de kerk (O.L. Vrouw van 7 smarten), en heb via Schoolbank.nl foto's gevonden van mijn klasgenoten, enkele heb ik weer kontakt mee, zo gaaf. Toen ik echter via Google op Buddha kwa, las ik jullie verhalen en dan komt alles langzaam weer terug in de geest, en toch wel emotioneel, want ook ik heb een fijne tijd gehad in Geuzenveld. Groetjes en wie weet schiet me nog iets te binnen om jullie te mailen, Jan

Schrijven

Misschien dacht je, Marie-Anja, dat ik iemand van de redactie was! Maar ik ben gewoon een bezoeker van deze site en lees met veel plezier alle stukjes over Geuzenveld.
Richtlijnen heb ik dan ook niet maar ik doelde op stukjes over jouw beleving van opgroeien in Geuzenveld.

Schrijven voor het Geheugen van West

Beste Marie-Anja,

Stuur een e-mailtje aan de redactie en je krijgt wat aanwijzingen. (Hoewel dat nauwelijks nodig is, gezien jouw schrijfstijl)
Klik hier en je kunt een e-mail sturen.

De redactie.

herinneringen

Hoi Wilma

Ik wil best een stukje schrijven over Geuzenveld.
Ik heb pas sinds augustus 2008 leren computeren dus ik hoop dat het lukt. Geef me maar wat richtlijnen en dan ga ik het proberen

groetekes van Marie-Anja

Marie-Anja

Het spijt me oprecht om te horen dat je moeder overleden is. Ik zal me haar altijd herinneren als een lieve, vriendelijke en hardwerkende vrouw.

Maar iets heel anders: jij klapt ook van de herinneringen aan Geuzenveld. Nooit over gedacht om zelf wat hier te schrijven? Je ziet, je plaatst 1 reactie en je krijgt meteen een eigen "hoofdstuk"!
Doe mijn groeten aan je familie.

ouders warmerdam

Mijn moeder is zeven jaar geleden overleden aan darmkanker en mijn vader en mijn oudste broer bleven samen in de Wigbolt wonen. Sinds twee jaar woont mijn vader in het Gerhardhuis in Slotermeer en is nu 91 jaar (en nog steeds niet kaal) . Aangezien de Wigbolt toch ook afgebroken wordt gaat mijn broer binnenkort verhuizen naar Badhoevedorp. Het is trouwens wel zo dat door deze site je weer gaat denken aan vroeger en het is wel leuk om te vermelden dat ik mijn man ontmoet heb in jongerencentrum De Cycloon in Osdorp. Dus het bleef in de buurt. We zijn ook nog met een aantal mensen van Buddha en het voetballen van mijn broers naar Parijs geweest en het hotel waar we zaten was een grote vieze troep.(niet raadzaam om op blote voeten te lopen) Hans(mijn man) en ik hadden de enige kamer met een bad maar daar kon niemand in want er lagen 30 Flessen Rosé in het koude water. En die zijn allemaal opgegaan met veel lol.(niet alleen door Hans en mijn persoontje) We kwamen allemaal thuis met witstenen olifanten die we van Afrikaanse straatventers hadden gekocht (de meesten van ons hadden veel te veel betaald) Al met al was dat ook weer een leuke herinnering.

Zoete inval

Ja, ik kwam bijvoorbeeld heel vaak op zondagavond na de dansles bij jullie. Als het donker was werd ik na afloop altijd naar huis gebracht door je broer Dirk-Jan (?)
En inderdaad, je moeder was altijd bezig. Als ik 's morgens kwam om Annemarie op te halen voor school was ze al druk. Kan me niet herinneren dat ik haar ooit heb zien zitten.
Ik begrijp uit jouw reactie dat je moeder inmiddels overleden is?

leuk van je wilma

Hoi wilma

ja ik ken jou ook niet van gezicht maar ik ken dan wel weer je zussen Lieke en Lucy(hoop dat het goed is met ze). We zaten natuurlijk allemaal op dezelfde lagere school en gingen naar dezelfde kerk.

Even over de urine. Natuurlijk maakt het me niet uit dat iemand dat schrijft maar ik ben wel blij dat mijn moeder het niet meer zal lezen want zij was altijd zo druk om alles schoon te houden en ons goed te verzorgen. ja het is wel een heel verschil als je nu in de Wigbolt Ripperdastraat kijkt want ik zie nog mijn moeder en de buurvrouw de trap en heel de straat tussen de portieken schoonmaken!!!!! Eerlijk gezegd heb ik ook nooit geweten dat mijn broer Hendrik zoveel uitgespookt heeft. Het is allemaal goed gekomen met iedereen uit onze familie en het is net wat je schrijft, gewoon een groot druk gezin. Wij hadden bij mijn ouders altijd een zoete inval en hebben niet alleen met onze buurtgenoten heel veel gelachen maar ook met ons gezin. het is jammer dat de boel wordt afgebroken maar het is allemaal een kwestie van geld!!!!

Marie-Anja

Leuke reactie, Marie-Anja!
Ik ken je eigenlijk alleen van naam, ik was bevriend met je zuster Tine-Marie en Annemarie. Je broers herinner ik me ook nog wel.
Maar goed, ik heb nooit iets geroken en van criminaliteit niets gemerkt.
Gewoon een groot gezin, net als het onze, waar het nodige gebeurde.