Jeugdkoor Sionskerk

Jeugdkoor Sionskerk
Wat leuk om te lezen, dat “Bezoeker’ (wie is hij toch?) zich op 1 oktober 2008 nog herinnert, dat ik in de 3e klas van de Timotheüsschool (op mijn 8e) een psalm of gezang mocht voorzingen. En ook dat hij een avond meeging naar het jeugdkoor van de Sionskerk. Maar ja, als je ook hebt meegemaakt wat hij beschrijft, dan vergeet je dat niet weer gauw.

Over dat jeugdkoor kan ik nog wel wat meer vertellen. Wytse Westra was inderdaad dirigent en Leo Kramer begeleidde op de piano. Wekelijks repeteerden we in de Sionskerk. Ook Ferdy Evers, de zoon van koster, zat op het koor.

Op 3 april 1964, ik was toen een maand eerder 10 jaar geworden, werd er in het Concertgebouw een zangavond gehouden met alle jeugdkoren van Amsterdam onder begeleiding van de Brass Band Amsterdam o.l.v. Meindert Boekel. Ook het jeugdkoor van de Sionskerk deed mee. Vanaf de hoge stoeltjes bij het grote orgel keek ik zo naar beneden naar mijn opa, die in de Brass Band speelde. En hij was niet de enige Klaassen, want er speelden nog ook nog een broer, een neef en een kleinzoon van hem. Een familiegebeuren dus. Ook kon ik mijn ouders in de zaal zien zitten. Het werd een prachtige avond.

De volgende dag deed Trouw verslag met een opsomming van de aanwezige koren. Maar hoe ik ook keek, de naam van ons koor kon ik niet ontdekken. Teleurstelling. Gestimuleerd door mijn moeder heb ik toen een briefje naar de redactie gestuurd en gevraagd om een correctie. Immers, ook wij hadden goed ons best gedaan. De redactie deed niet kinderachtig en heeft dit op mooie wijze rechtgezet. Bijgaand een afbeelding van het stukje in krant. Mijn moeder heeft het al die tijd bewaard. We vonden het na haar overlijden in 2017 in de la van haar dressoir.