Bep van Dijk en Ben Verhoeven

Marion Meijer.

Marion Meijer.

Hallo,

Ik heb hier een aantal fotoboeken liggen die het eigendom van Elisabeth Catharina Verhoeven - van Dijk (geb.12-11-1922...overl.20-02-2017) zijn geweest. Zij was gehuwd met Gijsbertus Lambertus Verhoeven. Geb. 13-09-1920 ,overleden  in de beginjaren 90) Gijsbertus was een familielid uit onze familie. Zij werden door familie en vrienden Ben en Bep genoemd. Ben en Bep hadden zelf geen kinderen. Ben en Bep hebben op diverse adressen in Amsterdam west gewoond.  Ik ben met onze stamboom bezig en kwam daardoor in contact met enkele familieleden van Bep.  Via deze familieleden heb ik diverse fotoboeken meegekregen. Nou ja ik mocht ze uitzoeken en meenemen anders werden ze weggegooid.  Ik heb alleen hele oude foto's en foto's waar Ben en Bep opstonden meegenomen.

Bep heeft ongeveer 30 tot 40 jaar bij de gemeentelijke woondienst van Amsterdam gewerkt. Daar zijn 2 fotoboeken incl.  afscheid van diverse personeelsleden ,uitjes en reisverslagen van gemaakt. Deze dateren uit de jaren 40, 50,  en 60   (misschien dat iemand hier interesse in heeft?)

Ook zaten er een aantal baby en kinderfoto's van Marion Meijer tussen. Zij is in 1946 of begin 1947 geboren. Ik heb de foto's in een apart album geplakt omdat ik het zonde vond om dit weg te gooien.  Bij deze doe ik een oproep aan Marion Meijer (als zij nog in leven is) of  aan de  kinderen  van Marion (als deze er zijn). Ik heb een foto van Marion er bij gezet, deze dateert uit  ca. 1952.  Marion was een belangrijk persoontje in het leven van Ben en Bep. Waarschijnlijk is zij zelfs familie van Bep als ik de stamboom er zo op na kijk.

Twee belangrijk puntjes , de meisjesnaam van Bep haar moeder was Coltof. Bep haar familie woonde ook op diverse adressen in Amsterdam west. Mogelijk dat dit iemand iets zegt.

Ene Cornelis van Dijk geb. 17 juni 1893...overl. 14 okt 1972 was gehuwd met Josephine Maria Meijer  geb.14-juli-1890...Overl. 3 juni1944 (mogelijk familie van Marion?) Later was Cornelis getrouwd met Maria Pieternella van der Meulen geb. 18 mei 1891...overl. 4 dec.1973.

Ik hoop door deze oproep dat ik de foto's aan Marion, haar kinderen of mogelijk nog andere familie kan terug geven.

Met vriendelijke groet van Désirée

Désirée Stokman

Marion Meijer.

Inmiddels is er meer bekend geworden over de persoon Marion Meijer. Ik heb diverse onderzoeken gedaan en het blijkt dat Marion een dochter is van Gerrit Meijer  (23-07-1917, Koog aan de zaan) en Aletta Helder (09-09-1918,Amsterdam ).

Elisabeth Catharina van Dijk was goed bevriend met dit echtpaar en zij was dus een soort tante voor Marion.

Ik heb hier een fotoalbum met diverse andere gegevens van Marion die ik graag  aan de familie wil geven en hoop dat er iemand is die Gerrit en Aletta gekend hebben.

Désirée Stokman

Maria petronella van der Meulen

De foto van Maria Petronella van der Meulen en Cor van Dijk is gemaakt op de huwelijksdag van Bep en Ben Verhoeven - van Dijk , 13 mei 1964.  Verder heb ik nog een aantal trouwkaarten liggen van de familie van Dijk , Willems en nog wat uit die familietakken. Ik heb alles wat oud  en bewaard is gebleven, meegenomen.  Omdat ik weet hoe belangrijk  deze papieren/documenten zijn, heb ik ze meegenomen met goedkeuring van de familie van dijk. Ik heb de familie uitleg gegeven waarom dit zo belangrijk is en het echt zonde zou zijn als dit met oud papier mee had gegaan en op die manier  deze papieren/documenten verloren zouden zijn gegaan.

Met vriendelijke groet van Désirée.

Désirée

Maria Pieternella van der Meulen.

Hallo Arjen ,  Ik heb hier wel wat liggen van de Maria Pieternella van der Meulen. Ik wil je hier graag aan helpen. Deze heb ik nu al voor je. Maar nu de vraag: hoe komen wij verder in contact.  Ik heb nog wel wat meer voor je. Ik verneem het graag van je. Met vriendelijke groet van Désirée

Arjen van der Meulen

van der Meulen / van Dijk

Hallo,

Ik ben zeker geïnteresseerd als er foto's bij zijn van Maria Pieternella van der Meulen. Ik ben de kleinzoon van haar broer Jan van der Meulen en ben ook nog in kontakt met verscheidene familie leden van de van Dijk kant. Ook ben ik bezig met mijn uitgebreide stamboom en altijd erg nieuwsgierig naar uitbreiding en te leren over mijn familie.

groetjes uit Canada,

Arjen.