Sloten: een reis door de tijd  *genomineerd

Open drieluik 50 x 70 cm

Open drieluik 50 x 70 cm Door: Jeannette van Leeuwen

Ik heb hier een historische reis door de tijd gemaakt. In vier lagen uitgewerkt binnenin het drieluik:

1. Vroeger ging men met de koets naar Slooterdyk, en er werd met paard het scheepje getrokken.
  2. Paardentram door de Dorpstraat van Sloten.
  3. Hier heb ik uitgebeeld: De tractortram 12, die reed over de Akerweg (dat stuk van de Akerweg ging later 'Sloterweg' heten). De elektrische tram 17 reed vanaf 1960 naar de Tuinstad Osdorp, die inmiddels gebouwd was op de grond van de voormalige gemeente Sloten. De moderne tram 17 rijdt tegenwoordig naar de nieuwe woonwijk De Aker. Het is bijzonder dat de Noorder- en de Zuiderakerweg van de vroegere Slotense Noorder- en Zuiderakerpolder - tussen de nieuwbouw van De Aker - behouden zijn gebleven.
  4. Het vervoer van de toekomst en andere uitstraling van gebouwen in het groen.

Gesloten drieluik 50 x 35 cm

Gesloten drieluik 50 x 35 cm Door: Jeannette van Leeuwen

Als het drieluik gesloten is, zie je op de gevels de vier deelwapens van Sloterdijk, Sloten, De Vrije Geer en Osdorp. Samen vormen ze het wapen van de gemeente Sloten.
Ook geschilderd het historische pand met Oude huisnummers en Wijkletters van de gemeente Sloten. 1185 - A 150 en 1187-A 152. De wijkletters A- Sloterweg/ Dorp Sloten/ Riekepolder.

Omdat het echt om het 100-jarige Sloten gaat, heb ik het drieluik - en daarmee de 100 jaar - afgesloten met een slotje.

Terug naar het overzicht van de inzendingen.

Theo en Thea Geurtsen