Uitzending Salto A1 over Westrandweg

Verteller: T. Bosma
Amsterdam-West

Op zondagavond 16 september 2007 zal op de TV-zender Salto A1 via een uitzending van Nefesh TV de documentaire "de Osdorperbinnenpolder en de Westrandweg" uitgezonden worden.

Huismus in de Lutkemeerpolder. Foto: Jan van Blanken, 2006 in de Lutkemeerpolder. Ook deze vogel is straks de klos.

Het is het tweede item van de uitzending, de documentaire begint om ongeveer 22.15 en duurt 18 minuten. De totale uitzending van Nefesh TV is van 22 tot 23 uur.

De treffende documentaire brengt in beeld wat de aanleg van de Westrandweg voor effect zal hebben op het milieu rondom het tracé en kwam tot stand met medewerking van:
Milieu Defensie;
Milieu Centrum Amsterdam;
Nemo wandelorganisatie;
Brettenzone Natuurlijk;
Teun van Dijk (vogelaar);
Jan van Blanken (vogelaar/fotograaf).

Schitterend foto-materiaal

Helaas ben ik door de tijdsdruk vergeten de naam van Jan van Blanken in de aftiteling te zetten. Het was moeilijk kiezen uit de vele schitterende foto's van vogels die op de rode lijst vermeld staan en in de osdorper binnenpolder hun broed en leef-gebied hebben. De serie foto's die als insert-materiaal gebruikt zijn geven in ieder geval een indruk maar dekken in feite de lading niet. Om dat te bereiken had ik alles in moeten monteren. Dat is het wrange....ik hoop dat de houding van "ze vliegen wel ergens anders naar toe", na het zien van de docu, anders wordt. Ik hoop niet dat het zover komt dat ze met zijn allen op 1 vierkante meter moeten gaan broeden !