Johannes in de Kikker

Osdorp

Het gebouw is niet te missen. Op het Evertsweerplantsoen in stadsdeel Osdorp staat een knal groen en blauw gebouw: de brede school de Kikker.

De Kikker Foto: Parkstad, Amsterdam, Frans Woerden, januari 2007

De Kikker in koeienletters

Langs het speel/sportveld, bedoeld als speelterrein voor de bovenbouw en de buurtkinderen, staan grote groene trappen die een tribune vormen. De opening tussen de brede trappen geeft toegang tot een kleinere speelplaats. Deze ligt direct voor de ingang van het gebouw. De voorgevel is opgetrokken uit glas en hout. De naam in koeienletters boven de ingang.

Verrassing

De brede school huisvest een kinderdagverblijf, een afdeling van de GG&GD en twee basisscholen. Wie ‘kinderlawaai’ verwacht achter de voordeur wordt overvallen door de stilte. De entree van dit gebouw bestaat uit een binnentuin. De geur van natte aarde vult de hoge ruimte. Ook hier veel hout en glas.

De wegwijzer geeft aan dat in het blok rechts Protestants Christelijke basisschool Johannes te vinden is.
Ook binnen in dit gebouw heeft de architect gekozen voor de kleuren groen en blauw en zijn ook hier de materialen hout en glas veelvuldig toegepast.

Groep 7

Groep 7 heeft het lokaal op de eerste verdieping. De startpagina van ‘het geheugen van west’ wordt door middel van een projector aan het plafond vanuit de computer van juf Anneke Groothuis op het bord geprojecteerd.
De kinderen reageren enthousiast als ze de bijdragen van de leerlingen van het Nova college zien. Ze herkennen de plaatsen die gefotografeerd zijn en beginnen direct commentaar te geven. “Daar, in dat huis woont mijn tante! “ “Ik ken die speeltuin!”
Is het gelukt de kinderen uit groep 7 enthousiast genoeg te krijgen zelf een bijdrage te leveren aan onze site? We zullen zien!

Naar de rubriek van de Kikker.

gepubliceerd: 17 oktober 2007

Entree van brede basisschool De Kikker. van brede basisschool De Kikker.

de wintertuin "De hele draagconstructie is uitgevoerd in hout, dit maakt het gebouw licht in gewicht en uitstraling." aldus architectenbureau atelier Zeilstra van der Pol bv.

groep 7 Groep 7 van juf Anneke Groothuis. Groep 7 van juf Anneke Groothuis.

lwegwijzer links openbare basisschool De Globe en rechts Protestants Christelijke basisschool Johannes. Wegwijzer - rechtsaf naar Protestants Christelijke basisschool Johannes.

gabriel lima

GabrielExtreme brazilieee

Hoi allemaal ik ben gabriel ik ben 12 jaar ik zit niet in dit school maar ik wil het wel ik zit in groep 8 op ELOUT ik ben brazilians ik won echt dicht bij dit school die school is heel cool en mooi ik vind het een leuke school

het is echt een skerre school

ik vind het echt een klote school tfoe man poep school

Rajae

:P

wuahahaha okee nu weten we het well

SSSSSSSSSSSSSSSSS

FCFFD

SAAIE SCHOL

Amber

echt een vet coole school

hoi ik ben Amber en ik zit in groep 7a bij meester roel.
Het is er heel leuk ook de school is erg mooi ik ben blij dat ik er op ben gekomen de meesters en juffen zijn ook erg aardig jij moet ook komen he wie weet zie ik je wel op de johannesschool de kikker groetjes Amber de wijze

asd

hoi

ik ken jullie allemaal

asd

hoi

mohamed majdoubi

vette school

vette school man!!!!!

gek als de gekke

ik zit ook op die school en hij is hard je moet er ook op gaan man

De Leukste School !

Dit Is Een Hele Leuke SCHOOL je moet zeker op deze school komen hoor En het zijn allemaal liefe meesters en juffrouws Dit is hier mijn laatste jaar Ik zit al 8 jaar op deze school het is echt een leuke school dus komen tot kijk !

ferhat Yildiz

vette school

mohamed-majdoubi

mohamed-majdoubi

hallo ik ben mohamed en dit is onze nieuwe school.

mooi eh

Sidika Ercanli

Sidika Ercanli

Heey Ik ben Sidika En ik Ben 10 jaar ik zit op de Johannesschool En ik ben nog nieuw gekomen op deze school maar onze klas is wel heel gezellig en de jufrouw,s zijn ook heel aardig en lief Ik zit in groep 7b en ik zat eerst op Elamien Maarjah ik Heb teveel Gepraat nu Doeiii!!! .*.Sidika.*.Ercanli.*.

mert

Hoi ik ben mert ik zit al heel lang op deze school en ik vind het erg leuk en de juffrouws zijn lief en de meesters ook en er zijn leuke activiteiten en ik zit op honkbal